здравейте!искам да попитам има ли термореле за фурна,което да управлява 4 нагревателя.всеки по отделно.
здравейте!искам да попитам има ли термореле за фурна,което да управлява 4 нагревателя.всеки по отделно.
Интересно ми е за какво ти е да ги управляваш поотделно и по какъв алгоритъм?Първоначално публикувано от bilian
ами имам четири нагревателя.прецака се електронното управление,но само на температурата.иначе си работи фурната.и понеже струва 300 лева за да сменя платките с нови,реших просто да шунтирам пермоуправлението с друго.фурната е "конелиано-дреийм"
Хубаво де.Терморегулаторът/терморелето/ има за цел да поддържа зададената температура на ВЪЗДУХА във фурната.Той не се интересува тя колко нагреватели има.Колко и какви нагреватели да са включени се прави с друг орган /ключ/ с избор от оператора... Когато се достигне зададената температура, терморегулаторът изключва ел.захранването на всички включени нагреватели и го включва когато температурата спадне под диапазона за регулиране/диференциалната разлика на уреда/....
така е.всъщнсот трябва да обясня проблема.таблото е с бутони.наглася се температурата.реленцата се чуват как щракат.печката си нагрява.обаче когато трябва да се изключи/при достигане на температурата/ не изключва.смених сондата-не иска.сменихме един чип ,който беше опушен-не иска.а в сервиза не искат и чуят.знаят само смяна на работната и командната платка.
На мястото на единият бутон монтирай обикновен терморегулатор 50-325*.
Просто и ефективно! badr, нещо беше дезертирал ми се струва?Първоначално публикувано от badr
танк,с badr.от къде се взима това реле?и как да го хвана за 4-те нагревателя да действа?
Извини ме за грубият отговор,но повикай някой, който е наясно с електротехниката.Самият въпрос подсказва липсата на необходимите умения. Реле може да се купи от магазин за резервни части за битова техника и струва под 10лв.Макар и по-рядко се навъртам наоколо.Първоначално публикувано от Lazar
да намерих.преди това не знаех къде има такива магазини.а какво ще ме посъветваш за вентилатора,на вградената фурна.и той не разботи,?
Какво имаш предвид под "неработи".Не получава захранване или пък е повреден самият вентилатор.Първоначално публикувано от bilian
ами според мен не получава захранване.поради факта че има проблем с връзката м/у програматора и датчиците на температурите.
Пробвай вентилатора като му подадеш захранване.Ако тръгне го свържи да работи постоянно при включване на фурната.Първоначално публикувано от bilian
Ти обаче се изразяваш крайно неясно.Как да разбирам това, че според теб не получава захрабване.Тук ставаше въпрос да констатираш(измериш) наличието или отсътвието на захранване на вентилатора.
принципно вентилатора си работи.но чипа,който трябва да му подаде захранване,се е прецакал.не мога да го сменя,защото няма да има олза.няма как да го програмирам този чип.затова търся начин да накарам вентилатора да се вкл'чва по ел.начин.