Резултати от 1 до 6 от общо 6

Въпрос относно ел. мрежа ->

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Novice
    Тук е от
    Jan 2009
    Мнения
    4
    #1

    Въпрос относно ел. мрежа ->

    Здравейте,

    От известно време, не постоянно осветлението леко "мъждука" премигва, когато отворя вратата на хладилника осветителното тяло вътре също премигва, та това ме свежда на мисълта може ли да има проблем в ел. таблото, или във самите бушони? Но интересното в случая е че се случва по 4-5 пъти на седмица, в различни часове от денонощието. Въпроса ми е , на какво може да се дължи този "феномен/проблем?". Какво бихте ме посъветвали? ( В момент в който се случва това, изключвам бушона за контактите, в смисъл такъв да не би да се претоварва мрежата, но осветлението продължава да "мъждука"), има ли място за притеснение?
    Благодаря предварително

  2.  
     
  3. Junior Member
    Тук е от
    May 2007
    Мнения
    61
    #2

    Re: Въпрос относно ел. мрежа ->

    Още малко информация не е излишна - къде се намира ел.таблото ти-от което развиваш предпазителя за контактите, електромера там ли е или в табло на енергото, захранването как е изпълнено/ всъшност в блок ли живееш или в къща, но така както описваш проблема най вероятно е прегорял нулев проводник, който след подмяната му ще реши всичките ти проблеми! Огледай връзките около нулевата шина, има голяма вероятност и по мирис да откриеш къде е решението на проблема! Успех!

  4. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2008
    Мнения
    83
    #3

    Re: Въпрос относно ел. мрежа ->

    така се получава и при работа с електрожен напр. или мощен двигател ас при потегляне, при съседи...

  5. Novice
    Тук е от
    Jan 2009
    Мнения
    4
    #4

    Re: Въпрос относно ел. мрежа ->

    Да, става въпрос за апартамент, ел. инсталация със Бушони, не автоматични прекъсвачи Най-интересното е че огледах всичко няма видими/обонятелни на мирис/ проблеми, може да е било и от не добре завит бушон което ме съмнява, може и да е било проблем със централното табло на блока... незнам, но поне за сега няма такива симптоми, развих и затегнах наново бушона за контактите.. интересното е също че докато го затягах премигна осветлението, което довежда до мисълта че е време да се смени това старо табло със нови съвременни прекъсвачи незнам...

  6. Egu
    Egu е офлайн
    Member
    Тук е от
    Apr 2005
    Мнения
    352
    #5

    Re: Въпрос относно ел. мрежа ->

    Ако веригите на осветлението и контактите са разделени (а това май е така при теб) и се получава едновременно при лампите и при хладилника най-вероятно е проблема да е в лоша връзка на един от двата кабела на захранването в таблото. Сега въпроса е в кое табло е твоето апартаментно или на входа. Питай комшиите дали имат подобен проблем. Ако имат и те проблема не е твоето табло. Ако нямат такъв проблем тога си притегни всички връзки в твоето табло, като наблегнеш най-вече на централния (общия) бушон - най-големия. Може проблема да е както в нулевия проводник, така и във фазовия. Може и да не контактува добре и самия бушон. Обикновено при такива ситуации бушоните са от топли до горещи и е възможно да се чува специфичен звук подобен жужене.
    ВНИМАНИЕ!!! ПРИ РАБОТА В ТАБЛОТО СПРИ НАПРЕЖЕНИЕТО ОТ ЦЕНТРАЛНОТО ТАБЛО НА ВХОДА ЗА ТВОЯ АПАРТАМЕНТ!!!

  7. Junior Member
    Тук е от
    Feb 2009
    Мнения
    27
    #6

    Re:Въпрос относно ел. мрежа ->

    Аз имам същия проблем и той бе намален след, като си стегнах НУЛАТА преди електромера /имам достъп до нея/. Ако всички връзки до електромера са ЧИТАВИ проблемът е в енергото и те трябва да го отстранят. О П А С Н О Е. !!!

  8.  
     
Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

  1. въпрос относно мрежа
    От iovkito във форум Общ - софтуер
    Отговори: 7
    Последно: 28-01-07, 16:36
  2. Отговори: 0
    Последно: 02-11-05, 16:45
  3. Въпрос относно рутер и мрежа
    От user25 във форум Мрежи
    Отговори: 1
    Последно: 16-01-05, 18:28
  4. Отговори: 5
    Последно: 24-01-04, 19:44
  5. Въпрос за 100Мб мрежа
    От glarus във форум Мрежи
    Отговори: 47
    Последно: 04-10-03, 18:49

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе