Как мога да проверя дали кабела е прекъснат с мултицет?
в драва края със сондите.. но нищо не писка..
eй такъв ми е мултицета
Как мога да проверя дали кабела е прекъснат с мултицет?
в драва края със сондите.. но нищо не писка..
eй такъв ми е мултицета
мостов кабел.. слагам сондите от двете страни и нито звук нито нищо.. а и като допра сондите не трябва ли да изпифка нещо?
този модел не издава звук,но няма проблем да измериш кабела.постави черната сонда в най долната дупка където пише COM .а червената постави в дупката над тази в която сложи черната !след това завърташ галетата да сочи в зеления сектор където е изобразен знака на ом.в позиция 200.при това положение на екрана ще се появи цифрата 1.а като опреш сондите една в друга на екрана ще се появят нули.когато хванеш да мериш проводника пак трябва да се появят нулите ако остане единица значи кабела е прекъснат.http://quazerel.com/datascheet_pdf/3340.pdf
Ако кабела е дълъг и не стигаш двата му края да проверяваш жило по жило, свързваш в единия край двете жила на късо и мериш в другия край.Първоначално публикувано от mirchev
И все пак провери на другия край на кабела дали не се намира енергото.
Обясни какво правиш.
Ами превключваш на оммметър и мериш както са ти обяснили по горе.Това че няма звуков сигнал да не те притеснява гледаи стоиността на измереното да е около 0 лата.разбира се ако има вазможност да е подавано напрежение мери6 парво за отсаствието му.И естествено не може да се измери с този уред за пробив в кабела..тр ти съвсем друг уред.
Обикновено звук издава на позицията с диодчето = до 200ома. между hfe и 200ома
там се мерят и полупроводниците, като транзистори, диоди и други..........
успех с меренето
гледам, че мериш напрежение /на снимката/
Нали първо ги вързва "на късо" и тогава мери.Първоначално публикувано от zz_stefanov
Да де, ама аз за безопаснстта му мисля. Той така и не каза дали го е вързвал на късо, нито къде е или какво има на другия крайПървоначално публикувано от Lupus
уреда затова е на напрежение за да види дали има само дано и на променливо