Здравейте, имам следния проблем - теч в банята идващ от съседите над мен. Кофтито е, че тяхната баня все още е на мозайка – откакто е строена 30 годишната панелка не са правили особени подобрения по нея и сега по моя таван в банята и коридора се образува един мокър кръг – точно където минават две тънки тръби за парното (те са в едния ъгъл на банята и минават вертикално през всички етажи). А когато те ползват душ интензивно започва да капе вода от моя таван на банята. Та въпросът ми е – понеже със сигурност ще трябва да се направи нещо с тяхната баня, а в момента не мога да намеря майстор, трябва да закрепя положението с мои сили. Аз им казах, че препочитам да закупя материалите и да осигуря човек да го направи като хората, защото не ми се рискува те да не го направят както трябва и пак да протече след време.
Искам да помоля за съвет, понеже не разбирам много от стоителни материали – как да направя измазване на тези цепнатини и фуги, чудя се дали да не ги почистя добре и да сложа силикон, дали това ще се закрепи на мозайка и ще ми даде малко време преди да намеря майстор да го направи.
Незнам дали направо да не вкарам някой да им налепи плочки, дали това е най-доброто крайно решение?
Просто искам да ви попитам за вашето мнение за имена на цимент, водоизолиращи замазки или някакви други материали, скоито да използвам и как да успея сам да спра теча поне за малко.
Благодаря ви безкрайно !