Резултати от 1 до 7 от общо 7

Теч в баня ПОМОЩ

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Novice
    Тук е от
    Jun 2009
    Мнения
    4
    #1

    Теч в баня ПОМОЩ




    Здравейте, имам следния проблем - теч в банята идващ от съседите над мен. Кофтито е, че тяхната баня все още е на мозайка – откакто е строена 30 годишната панелка не са правили особени подобрения по нея и сега по моя таван в банята и коридора се образува един мокър кръг – точно където минават две тънки тръби за парното (те са в едния ъгъл на банята и минават вертикално през всички етажи). А когато те ползват душ интензивно започва да капе вода от моя таван на банята. Та въпросът ми е – понеже със сигурност ще трябва да се направи нещо с тяхната баня, а в момента не мога да намеря майстор, трябва да закрепя положението с мои сили. Аз им казах, че препочитам да закупя материалите и да осигуря човек да го направи като хората, защото не ми се рискува те да не го направят както трябва и пак да протече след време.
    Искам да помоля за съвет, понеже не разбирам много от стоителни материали – как да направя измазване на тези цепнатини и фуги, чудя се дали да не ги почистя добре и да сложа силикон, дали това ще се закрепи на мозайка и ще ми даде малко време преди да намеря майстор да го направи.

    Незнам дали направо да не вкарам някой да им налепи плочки, дали това е най-доброто крайно решение?

    Просто искам да ви попитам за вашето мнение за имена на цимент, водоизолиращи замазки или някакви други материали, скоито да използвам и как да успея сам да спра теча поне за малко.


    Благодаря ви безкрайно !

  2.  
     
  3. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2003
    Мнения
    2,042
    #2

    Re:Теч в баня ПОМОЩ

    Нищо докато не се уточни точно откъде тече. Но това може да стане само от банята над тебе. Може да е от фуга на плочките, може да е цепнатина в мозайката, може да е от сифона на пода, може да е от тръба под сифона / където влиза сифона, може да е от снадка по вертикалата. Трябва яко къртене.
    Отдолу не се вземат мерки , и да успееш да изолираш теча в твоята баня - водата ще си намери път другаде - в съседно помещение.

  4. Novice
    Тук е от
    Jun 2009
    Мнения
    4
    #3

    Re:Теч в баня ПОМОЩ

    Е да де, ясно ми е че от моята баня нищо не мога да направя. Идеята ми е в горната баня да работя и да измажа. Това за къртенето ще е много неприятно, за момента не мога да го правя това. Знам че, няма спукана тръба, а е по-скоро фуга....

  5. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2002
    Мнения
    1,150
    #4

    Re:Теч в баня ПОМОЩ

    ами огледай хубаво банята над теб. Ако видиш че тече от фуга пробвай със силикон хубаво да уплътниш, мисля че няма да имаш повече проблеми. Ако не е фуга вече работата е друга.

  6. Member
    Тук е от
    Jul 2008
    Живее в
    Варна
    Мнения
    481
    #5

    Re:Теч в баня ПОМОЩ

    Не съм специалист по мазилките и плочките.., но мисля, че "мозайката" изкарва повече. Проблема, според мен е в тръбите, тези, които отвеждат тяхната вода, до общата отходна тръба..

  7. Moderator
    Тук е от
    Mar 2005
    Мнения
    7,188
    #6

    Re:Теч в баня ПОМОЩ

    Има един акрилатен грунд на Боро (около 6лв за литър). Води се "дълбокопроникващ".
    Първоначално е водоразстворим и представлява бяло-синкава течност мъъънинко по-гъста от водата, но като изсъхне става на някакъв твърд акрилатен лак който вече не е водоразстворим и не пропуска вода.
    Можеш да почистиш добре цепнатините от боклуци и прах (с някаква четка) и след това да полееш с този грунд. Няколко пъти през няколко часа.

    Това го давам като лесен, евтин и ефикасен съвет, само ако става въпрос наистина за малки цепнатини, а не за друг вид течове.

  8.  
     
  9. Novice
    Тук е от
    Jun 2009
    Мнения
    4
    #7

    Re:Теч в баня ПОМОЩ



    Да, мерси Митко.. Вече добре рагледах мястото и знам, че тече не от тръба, а от фуга, това става само когато се къпят или ползват активно банята съседите..... та, фугата е между стената директно срещу душа и пода на банята.. Тя е около 25-30 дълга и доста широчка- 7-10 милиметра.. Понеже ми се струва, че под мозайката се пълни с вода (между панела и мозайката най-вероятно има пространсвто) ще трябва да запълня това с някакъв материал - може би цимент? и после да го обработя отгоре с нещо като фугираща смес ли? и аз се чудя.. гледам че има някаква водоизолационна лента дето може да се залепи и въху нея да се нанесе замазка.. незнам още се чудя, но поне знам откъде тече вече и ще го измисля скоро.. ако имате идейки - моля да споделите.


    лек ден!

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

  1. Колонки за Баня
    От blekota във форум Тонколони
    Отговори: 3
    Последно: 29-09-12, 11:04
  2. Музика за баня
    От rkk във форум Аудиотехника
    Отговори: 12
    Последно: 24-03-11, 20:46
  3. Теч в баня
    От leno във форум Електро, ВиК инсталации
    Отговори: 10
    Последно: 15-12-09, 10:30
  4. Оборудване на баня
    От Black Genesis във форум Електро, ВиК инсталации
    Отговори: 5
    Последно: 03-11-08, 12:11

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе