Сигурен съм, че съседа краде ток от мен- аз съм в края на първи етаж с вход отвън, а той е на втори но кабелите ми минават вътре покрай него. Моля за съвет- как да го докажа, енерго ли да викам?
Сигурен съм, че съседа краде ток от мен- аз съм в края на първи етаж с вход отвън, а той е на втори но кабелите ми минават вътре покрай него. Моля за съвет- как да го докажа, енерго ли да викам?
Викай енергото разбира се - да го хванат и да му нашищат Акт.
ама гледай като ги извикаш да си със други хора там.
А къде е главното табло и електромера? Това къща ли е? Как се захранва?Първоначално публикувано от kaki
Енергото няма д а направят нищо, тъй като кражбата става след поставен от тях електромер.Те само ще кажат, че не са свързали те жиците.Ако някой краде ток от теб това е кражба, но тук трябва да събереш наведнъж енерго(обади се да пратят техници) и полиция-енергото да кажат, че не са свързали те и накъде водят жиците(кой ползва ток след измерване от твоя елетромер), полицията да разпита съседа ти дали той е свързвал(може да е извикал ел.техник) изземе дактилоскопни(пръстови отпечатъци) следи. Енергото няма да напише никакви актове ако свързаването е след електромер, тъй като по наредбата за присъединяване на абонати към ел.преносната мрежа това не е присъединяване към ел.преносната мрежа н а ЕВН, ЧЕЗ или друг доставчик, а към мрежата собственост на съответния абонат.Първоначално публикувано от kaki
Къща , главното табло и електромера са във входаПървоначално публикувано от Lupus
И кво стана, предприе ли нещо? Върти ли се твоята "шайба" като си изключиш всички дом.консуматори?
като ги изключи и върти не е задължително някой да краде от него ,а електромера може да има самоходПървоначално публикувано от V_Simeonov