Резултати от 1 до 6 от общо 6

Бойлер-проблем

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Apr 2010

Бойлер-проблем

здравейте,
    имам проблем с хоризонтален бойлер Теси, който според мен не загрява достатъчно - 50 градуса максимум.
    Чисто нов е и още от началото е такъв проблема.
    Терморегулаторът е на мах.
    Говорих с човек от сервиза и той ми каза, че това си е нормално.
    От 80 литра се губят към 20 заради това че е хоризонтален и понеже много бързо се смесвала водата затова и едвам успявам да се изкъпя. Реално се ползвала 30 литра топла вода.
    Някой има ли подобен проблем. Да не би да сме объркали нещо при свързването на кабелите или си е наистина това нормално.

2.  

3. Egu
    Egu е офлайн
    Member
    Тук е от
    Apr 2005

Re:Бойлер-пробелм

Според мен не е нормално да загрява до 50°С. Ако е така действително смени си терморегулатора. Сега заради специфичното си хоризонтално разположение може да не е толкова ефективен, но трябва да се загрява водата.

4. Member
    Тук е от
    Jun 2008

JPM666,
    Нещо не се връзва... !
    И аз съм с хоризонтален, 80 л. но на Дипломат. Включва се само на нощна тарифа. Сутрин го изключвам в 7.00, стрелката на тъпия термометър е на предпоследното деление преди макс-а. Жената се къпе към 7.30, вечерта към 21.00 къпем бебето, после аз се къпя. Зимата няма за мен топла вода и включвам бойлера. Лятото няма проблем. Рядко се налага да включваме бойлера преди 23.00.
    Тези 50 градуса как ги измерихте - по фабричния термометър ? (Той е само ориентировъчен и доста неточен)

От 80 литра се губят към 20 заради това че е хоризонтален и понеже много бързо се смесвала водата затова и едвам успявам да се изкъпя. Реално се ползвала 30 литра топла вода.
    ...Губят се 20 л. - че е хоризонтален, ползваш реално 30 л., къде са другите 30 л. ?
    Вярно е, че бързо се смесва топла и студена вода..., но чак пък толкова...

Кабели - едва ли сте объркали. Ако няма "офазяване" по корпуса - всичко е ОК !
    Може и терморегулатора да е дефектен, нищо че "чисто нов".
    Тоз техник - по телефона ли говорихте, на място дойде ли да провери "за какво става въпрос" ?

5. Member
    Тук е от
    Nov 2003

Съдейки по нашия бойлер Теси, въпреки, че е вертикален, всичко е възможно. Преди няколко дена му изтече гаранционния срок от 5г, за което време сме викали техник гаранционно над 7 пъти. Още като го монтирахме се оказа с дефект и не можеше да се включи и се наложи да чакам техник да смени ключа. Едва преди няколко месеца, когато дойде за пореден и последен път техник бойлерът заработи както трябва - нагрява водата достатъчно, не се изключва защитата, не прегряват кабелите и да разтапят капака под него, ключът e отново заменен (преди няколко месеца се разтопи, понеже е 16 ампера (ако не се лъжа), а бойлерът е 3KW и т.н....

Извикай си техник по гаранцията ЗАДЪЛЖИТЕЛНО това е гаранционен проблем. И нашият бойлер не можеше да нагрее достатъчно вода за едно къпане, извиках техникът и замени терморегулаторът гаранционно и след това отпадна поне този проблем.

6. Junior Member
    Тук е от
    Feb 2010

познат с хоризонтален бойлер- също се оплака че 80л не му стигат да се изкъпи само той. Според мене си оказва огромно значние за хоризонтален и вертикален

7. Тук е от
    Apr 2008
    Живее в
    София

Re:Бойлер-проблем

Много вероятно е да са разменени връзките топла/студена вода. Това проверено ли е със сигурност?

8.  

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Нов бойлер - проблем
    От MMegy във форум Домашен майстор
    Отговори: 3
    Последно: 30-10-14, 09:12
  2. Проблем с бойлер ARISTON
    От skydiving във форум Бяла техника
    Отговори: 1
    Последно: 24-05-13, 15:08
  3. Проблем с бойлер!?
    От saint056a във форум Електро, ВиК инсталации
    Отговори: 12
    Последно: 27-03-12, 15:51
  4. ВиК проблем с бойлер
    От Zhimsy във форум Електро, ВиК инсталации
    Отговори: 3
    Последно: 28-11-11, 13:14
  5. проблем с бойлер
    От joni_i във форум Електро, ВиК инсталации
    Отговори: 6
    Последно: 02-05-11, 22:58

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе