Резултати от 1 до 4 от общо 4

ВиК проблем с бойлер

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Novice
    Тук е от
    Nov 2011
    Мнения
    2
    #1

    ВиК проблем с бойлер

    Здравейте. Наскоро ми беше променена системата на изходящата (топлата) вода от бойлера - допреди имаше две разклонения - към баня и кухня, сега се постави още едно, което води към баня на по-горния етаж. След промяната бойлерът спря да подгрява водата в достатъчна степен и аз извиках техник. Той замери нагревателя, стигна до извода че е добре и смени термостата.
    Тъй като става въпрос за място, където не живея постоянно, не бях обърнала внимание на термометъра на самия бойлер. Оставих го да си нагрява без да пускам водата и той си дигна съответните градуси върху термометъра и в един момент изключи. Обаче от крана отново потече хладка вода, вместо гореща.
    Тогава се сетих да спра крана, който спира притока на студена вода за горния етаж (допълнението, което направиха наскоро) и водата си потече гореща.
    Когато ми изкарваха вода за втория етаж, техниците споменаха, че отивала нагоре с по-високо налягане от останалата част на къщата, защото са я взели непосредствено след водомера, а нататък системата се е позадръстила с годините.

    Първи въпрос: Възможно ли е това да е причина топлата вода да не може да излиза от бойлера и как може да се оправи такъв проблем? (ще викам ВиК техници, но факт е че точно такъв "специалист" ми сътвори сегашната ситуация, затова искам да имам малко предварителна информация).

    Вторият ми въпрос: След първоначалното загряване на водата, бойлерът отказа да започне да нагрява дори след като беше поизстинал - на следващия ден. Каква друга защита би могла да е сработила, за да се случи това? Питам, защото вече дадох 30 лв. за смяна на термостата, най-вероятно без причина, та ако може и за това да съм подготвена следващия път. На всички, които ще отговорят, благодаря предварително.

  2.  
     
  3. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2011
    Мнения
    1,783
    #2

    Re:ВиК проблем с бойлер

    А в горната баня има ли едноръкохваткови смесители за душ които са отворени и душа/на мека връзка/ е с палец за пускане-нещо от сорта за душчета за биде.Имам впредвид че от горната баня по тръбата за топлата вода идва студена минала през смесител.

  4. Novice
    Тук е от
    Nov 2011
    Мнения
    2
    #3

    Re:ВиК проблем с бойлер

    На втория етаж: На душа има смесител с палец, който се завърта наляво или надясно за смесването на топлата и студената вода. На мивката (на втория етаж) са две отделни кранчета. Третата "точка" за студена вода там е тоалетната - последния път, когато спрях притока на студена нагоре, казанчето се напълни с топла... (което ме озадачи напълно)... Всъщност има ли положение на въпросния смесител, в което няма да има нерегулиран контакт между топлата и студената вода? И смяната на смесителя с такъв с две кранчета ще реши ли проблема с разликата в налягането?

  5. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2011
    Мнения
    1,783
    #4

    Re:ВиК проблем с бойлер

    Проблема сигурно е в смесителя на душа -той винаги трябва да е затворен.А ако продължава проблема трябва да се смени главата на смесителя.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

  1. Нов бойлер - проблем
    От MMegy във форум Домашен майстор
    Отговори: 3
    Последно: 30-10-14, 08:12
  2. Проблем с бойлер ARISTON
    От skydiving във форум Бяла техника
    Отговори: 1
    Последно: 24-05-13, 14:08
  3. Проблем с бойлер!?
    От saint056a във форум Електро, ВиК инсталации
    Отговори: 12
    Последно: 27-03-12, 14:51
  4. проблем с бойлер
    От joni_i във форум Електро, ВиК инсталации
    Отговори: 6
    Последно: 02-05-11, 21:58
  5. Бойлер-проблем
    От JPM666 във форум Електро, ВиК инсталации
    Отговори: 5
    Последно: 17-04-10, 21:25

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе