Здравейте,наскоро си закупих жилище,на което всички тавани са налепени с 5см. стиропор и декоративни стиропорени плочи отгоре.Че въпроса ми е може ли да се вградят лунички във въпросните тавани и най- веч безопасно ли е?
Здравейте,наскоро си закупих жилище,на което всички тавани са налепени с 5см. стиропор и декоративни стиропорени плочи отгоре.Че въпроса ми е може ли да се вградят лунички във въпросните тавани и най- веч безопасно ли е?
Няма как да стане. Няма къде да се хване луничката. Да не говорим, че ще можеш да сложиш само там където има кабел.
Друг въпрос е , че дори и да успееш да ги монтираш , хич не е безопасно.Трябва да взимаш с LED , но те пък са скъпи и светят доста неприятно.
Тези лунички не греят ли? Не ползвам този вид осветление и не знам, но предполагам, че отделят доста топлина. Те не са ли с нажежаема жичка? Ако греят, не са за стиропор.
Яко греят. Аз мног бързо се отказах от това недоразумение лунички, която грее като печка и харчи ток като за всетовно. По характерситики уш свети по-силно от обикновенна крушка, но напрактика в дадено помещшение е по-тъмно. Вече съм с енергоспестяващи лунички.
Махни ги тия лунички, светодиодните ленти поевтиняха много, вече вървят по 9лв/м (60 диода) белите без ддс.
Благодаря на всички,няма да се слагат лунички,изолацията е по-важна от красотата!