Страница 2 от 2 ПърваПърва 12
Резултати от 16 до 26 от общо 26
Like Tree5Одобрявам

мога ли с обикновено тафче да захрана лед лунички

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

Отговор: мога ли с обикновено тафче да захрана лед лунички

Цитат Първоначално публикувано от SPSt Виж публикацията
    .... За правописа си напълно прав, ама човека казва, че математиката не му е силна страна.
    И тя ли???
    dodo_pv одобрява това.

2.  

3. Senior Member Аватара на estqwerty
    Тук е от
    Feb 2003

дори и да не изгорят , което не вярвам и определено ще се случи - ще стои на тъмно.
    Този пост е редактиран от estqwerty; 12-01-14 в 01:21. Причина: ммного глупасти с тия диоди

4. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив

Има диодни лунички, които не стават за променлив ток и работят само с постоянен. Има трансформатори, чието изходно напрежение не е с честота 50Hz, а по-висока. Да си купиш диодни лунички на 12V и да ги захранваш с напрежение, различно от постоянното, си е игра на руска рулетка!

5. Senior Member Аватара на estqwerty
    Тук е от
    Feb 2003

може да се ползва и "класическата" схема по която се връзва диод - първо връзваш съпротивление после диода, в нашият случай, първата луничка я оставаш оригинална 35-55 вата , ако щете да може да запали и трафа, и след това връзваш ледовете ако светне светне тъкмо ще виждаш и какъв компромис правиш с осветлението като си ги гледаш и едната и другата колко светят.

лед луничките - прекалено малко мат-рял има за да се охлаждат достадъчно добре, + не правилното захранване за да спестим кинти щото е скъпо = край на еко-номията

пробвай с цфл луни.

все пак реших отново да пробвам лед-вете, но не и за основно осветление, след печалният ми опит с G9-ки.
    награбил от куф-ланд е14-ки 3 или 4 вата бяха по 5 лева , но за нощни лампи къде свети по 3-4 часа макс, а и не трябва да свети много.
    ей така изглежда :
    http://www.technopolis.bg/b2c/detail...S-P-25W/E14-FR
    Този пост е редактиран от estqwerty; 12-01-14 в 11:46.

6. Senior Member Аватара на SPSt
    Тук е от
    Jan 2011

Цитат Първоначално публикувано от dodo_pv Виж публикацията
    Да си купиш диодни лунички на 12V и да ги захранваш с напрежение, различно от постоянното, си е игра на руска рулетка!
    За някои да! Ама защо ли ги продават по магазините-явно за другите, дето знаят какво и защо купуват.

7. Member
    Тук е от
    Nov 2008

Аз съм в хола с 14 лед луни по 3 вата, от 9 месеца почти няма ден, в който да не са светели по 5 часа, а в по-тъмни дни и по 12 часа на ден, нямам нито една изгоряла, а и отделно си имат гаранция 2 год.
    Има друго, да дадеш 150 лв за лунички и да не дадеш 15-20 лв за ново захранване....си е тънка сметка.
    Купувай на 12 волта, купи си и ново захранване и се наслаждавай как лятото не мирише на прегряло и не грее

8.  

9. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив

Цитат Първоначално публикувано от nikolayvarna Виж публикацията
    Аз съм в хола с 14 лед луни по 3 вата, от 9 месеца почти няма ден, в който да не са светели по 5 часа, а в по-тъмни дни и по 12 часа на ден, нямам нито една изгоряла, а и отделно си имат гаранция 2 год.
    Има друго, да дадеш 150 лв за лунички и да не дадеш 15-20 лв за ново захранване....си е тънка сметка.
    Купувай на 12 волта, купи си и ново захранване и се наслаждавай как лятото не мирише на прегряло и не грее
    А ако реша да си купя две лунички за 5 кинта от интерес, как светят, щото били 12V и заменяли напълно халогенките, ко прайм? Ново захранване? SPSt е шаман и гледа на боб, за тия като него ми е ясно

10. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

аз моите ги купих от dealextreme .. на сайта си пише какво захранване искат ,съвсем стандартно 12 волта прав ток ( но пак казвам ще светят и на 12 волта променлив ) ... гледам тия дето се продават тука по 5-6-10 лв броя са същите 1:1 само че там са по 2$

11. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив

Алекси, ако е прекалено променлив тока, някои горят, а други окъсяват. Изпробвано! :rolleyes:

12. Senior Member Аватара на SPSt
    Тук е от
    Jan 2011

Цитат Първоначално публикувано от dodo_pv Виж публикацията
    Алекси, ако е прекалено променлив тока, някои горят, а други окъсяват. Изпробвано! :rolleyes:
    Дай си ИТН-то-имам познати в EVN и ще ходатайствам на теб да пускат от малко променливия ток. Прекалено променливия да си то държат за тях.

13. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив

Цитат Първоначално публикувано от SPSt Виж публикацията
    Дай си ИТН-то-имам познати в EVN и ще ходатайствам на теб да пускат от малко променливия ток. Прекалено променливия да си то държат за тях.
    Оспамихме темата на човека! EVN добре си го пускат, такто си му е реда. Те, чудесата, стават по-нататък. Някои трафове са малко по-пъргави! Нещо си се разсеял...

14.  

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 2 от 2 ПърваПърва 12

Подобни теми

1. диодни лунички
    От sladi4kia във форум Електро, ВиК инсталации
    Отговори: 65
    Последно: 02-11-15, 22:09
  2. Енергоспестяващи лунички ?
    От Shizo във форум Електро, ВиК инсталации
    Отговори: 12
    Последно: 22-11-11, 23:36
  3. Питане за ЛЕД лунички
    От I.V.G. във форум Електро, ВиК инсталации
    Отговори: 5
    Последно: 15-10-11, 12:59
  4. Разлика меджу LCD с LED и обикновено LCD
    От novamen във форум Телевизори
    Отговори: 2
    Последно: 11-03-11, 18:34
  5. Лунички на 12 и 220 волта
    От niki72 във форум Електро, ВиК инсталации
    Отговори: 3
    Последно: 22-01-09, 22:04

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе