дори и да не изгорят , което не вярвам и определено ще се случи - ще стои на тъмно.
Този пост е редактиран от estqwerty; 12-01-14 в 01:21. Причина: ммного глупасти с тия диоди
Има диодни лунички, които не стават за променлив ток и работят само с постоянен. Има трансформатори, чието изходно напрежение не е с честота 50Hz, а по-висока. Да си купиш диодни лунички на 12V и да ги захранваш с напрежение, различно от постоянното, си е игра на руска рулетка!
може да се ползва и "класическата" схема по която се връзва диод - първо връзваш съпротивление после диода, в нашият случай, първата луничка я оставаш оригинална 35-55 вата , ако щете да може да запали и трафа, и след това връзваш ледоветеако светне светне
тъкмо ще виждаш и какъв компромис правиш с осветлението като си ги гледаш и едната и другата колко светят.
лед луничките - прекалено малко мат-рял има за да се охлаждат достадъчно добре, + не правилното захранване за да спестим кинти щото е скъпо = край на еко-номията
пробвай с цфл луни.
все пак реших отново да пробвам лед-вете, но не и за основно осветление, след печалният ми опит с G9-ки.
награбил от куф-ланд е14-ки 3 или 4 вата бяха по 5 лева , но за нощни лампи къде свети по 3-4 часа макс, а и не трябва да свети много.
ей така изглежда :
http://www.technopolis.bg/b2c/detail...S-P-25W/E14-FR
Този пост е редактиран от estqwerty; 12-01-14 в 11:46.
Аз съм в хола с 14 лед луни по 3 вата, от 9 месеца почти няма ден, в който да не са светели по 5 часа, а в по-тъмни дни и по 12 часа на ден, нямам нито една изгоряла, а и отделно си имат гаранция 2 год.
Има друго, да дадеш 150 лв за лунички и да не дадеш 15-20 лв за ново захранване....си е тънка сметка.
Купувай на 12 волта, купи си и ново захранване и се наслаждавай как лятото не мирише на прегряло и не грее![]()
аз моите ги купих от dealextreme .. на сайта си пише какво захранване искат ,съвсем стандартно 12 волта прав ток ( но пак казвам ще светят и на 12 волта променлив ) ... гледам тия дето се продават тука по 5-6-10 лв броя са същите 1:1 само че там са по 2$
Алекси, ако е прекалено променлив тока, някои горят, а други окъсяват. Изпробвано! :rolleyes: