мога ли с обикновено тафче примерно 100-150w да захрана лед лунички
мога ли с обикновено тафче примерно 100-150w да захрана лед лунички
Има много видове тафчета, обаче всичките са необикновени. И луничките и звездичките също са най-различни.
ееее много си остроумен . аз питам сериозно. обикновенно трафче е за нормални 12v лунички. а "необикновеното" е за led лунички. махам обикновените с нажежаема жичка и слагам led. трафа е 150w. имам и питане дали ще намаля консумацията на ток с новите led лунички със старите трафофе
На така зададен въпрос-такъв отговор. Къде си посочил параметрите на трафа и на луните-старите, новите?
старите лунички са 35w новите са led 3w. трафоете са 150w за нажежаема жичка. проблем ли е ако на тях закача led лунички по 3w. ще ми падне ли консумацията на ток?
Ако трафа ти е 220/12V и луничките са ти 12V-ще стане. Ще ти падне и консумацията. Ще плащаш с 12ст. по-малко месечно /примерно/.
12 стотинки за колко лунички?! аз имам 22 лунички по 35w. ако ги смена всичките с по 3w. led. ? имам и 6 x50w. ако и тях сменяс 4w.? горе-долу с коло ще ми се намали тока на месец средно статистическо-евентуално
Не си ли ходил на училище елементарни сметки са?
е не на всеки математиката му е силна страна
1070w са сега след замяна с лед ще са 90w ама сметни колко ще се изръсиш за лед лампите
Вълчо, не е баш така. Виж тук:LED Лунички
Този пост е редактиран от Lupus; 11-01-14 в 23:44.
диодните лунички стават и за прав и за променлив ток .. вътре имат грец и стабилизатор отварял съм .. за съжаление като дълготрайност има доста какво да се желае ,моите на първата година изгоряха половината не си струват инвестицията ..