Да, мери само в помещението и, поне моето, не е много точно - показва около 1-1.5 повече от действителното.
Да, мери само в помещението и, поне моето, не е много точно - показва около 1-1.5 повече от действителното.
Виж, дали нещо от тези няма да ти свърши работа.
П.С. При мен температурата е с градус-два по-ниска, но умишлено съм го пъхнал в най-студения ъгъл на стаята.
Имам метеостанция и стайния термостат от газовия котел. Проверени са, точни са и показват абсолютно еднакви стойности - тая джаджа мърда, не че е проблем това де. Иначе като показания, сравнени с електромера, винаги показва за месеца с около 40-50кВт/ч повече в този сезон - лятото около 10кВт/ч пак в повече.
Това с температурата е обяснимо - датчика е вътре и мери вътрешната температура. Мен ме интересува повече като ватмер, отколкото като електромер.
При ватметъра за по точно отчитане, кое е по важно TRMS или cos phi?
Да не се втелясваш по мирая....с тоя ватметър. Трябва да си види вътре с какъв точно чаркаляк е. Може уред, който не показва на дисплея фактора на мощността да е по-точен в меренето от такъв, който ти показва cos фи.
Не е "специално" за Мирая, просто искам да притежавам надежден уред за отчитане на изконсумираната ел. енергия.
Поръчах Волткрафт 4000. А в дясно на скрийншота са описани различните функции на уредите.
Поздрави!
пп. Отделно, силно се съмнявам вградения ватметър на Дайкина да е с правилни показатели.
пп х2 Извинявам се, подвел съм ви. Правилното изписване е TMRS.
Не знам Джак.
В описанието го дават като True RMS readings (ако изобщо се отнася за него).
Дата логера ли ще взимаш. Ей БРАВО!И ако постнеш някоя графика.....
Това е ефективната стойност на тока и напрежението при променлив ток.
http://www1.znam.bg/zmonres/edu/fizi...NIT9/unit6.htm - просто казано
Мултиметри True RMS за измерване на променливи - axiomet.eu -мааааалко по-сложничко обяснено
Понеже моето уредче Unitec ми се струва малко своеволно и леко некоректно,бихте ли ми препоръчали някое читаво да си меря зимата разхода на климите ?
Конрадския -цъкstbbg.com | product_single
- - - - - - - - - -
...или Hama 47770