Как се ревизира това проклето клапанче. Намаля ми налягането заради него.
20160712_194808.jpg
Как се ревизира това проклето клапанче. Намаля ми налягането заради него.
20160712_194808.jpg
Веднъж вече се наложи да го вадят, беше "забил" в затворено положение. Майстора го оправил за 2 минути и тъй като не си бях вкъщи така и не разбрах как го е изцерил.
За 2мин. с тръбният ключ по главата. т.е. почукнал го е.
Не съм имал случай на "забил" възвратен клапан. Обикновено застава боклук и остава отворен, или се чупи клапата вътре. Но и двата случая не би следвало да ти бърка налягането. А за какво ти е, на хидрофор ли си?
Възвратният клапан не трябва ли да се монтира вертикално?
Снимката е обърната, вертикално е монтиран. Нямам хидрофор, не знам дали се налага ползването на такава система. Имах си страхотно налягане на водата след намесата на майстора. Освен това съм на 1ви жилищен над гаражи.
пп Сега ще го видя дали с почукване ще се отпуши, съмнявам се да се получи толкова лесно.
Какво пречи филтрите на водомера да са задръстени?
Sent from my K00Z using Tapatalk
По какъв начин се извършва почистването им. Демонтаж единствено или разглобяване?
Развиват се холендрите и се почистват две мрежички са, този клапан като че ли е сложен за да попълни разстоянието до водомера, ако не е належащ може да се замени с филтър за груби частици.
Sent from my K00Z using Tapatalk
Възвратният клапан се води задължителен, макар че няма кой да санкционира за липсата му. Можеш да развиеш холендровата гайка към водомера и през нея да вкараш нещо за да видиш дали е залепнал