С какво си захранвате ЛЕД-овете? С електронни трансформатори (AC/DC преобразователи) ли?
С какво си захранвате ЛЕД-овете? С електронни трансформатори (AC/DC преобразователи) ли?
Ще предложа за опиташ да демонираш едната лампа след като е светила и да изгасиш осветлението.
Сигурно пак ще свети, въпреки че не е свързана.
How LEDs Produce White Light - Learn - PhotonStar Lighting
Проверете дали ви е прекъсната фазата през ключа!
Лампите са си в комплект с трафчета, но не съм на ясно точно какъв тип са.
Тавана е бял и всеки един демонтаж коства отпечатъци по него...
Мисля първо да проверя дали ключа прекъсва фазата и ако да ти ще демонтирам ключа за да се убедя че не е от нети.
При мен е прекъсната нулата и имам същия ефект. Хубавото е ,че в розетката на ключа минава и фазовия проводник, та ще го оправя.
Да питам, ако може в тази тема. Драйвърите на лед панелите ( витек) издават гаден шум и ме дразнят. Дали мога да ги сменя с такива, за лед ленти? Или ми препоръчайте марка панели, Ф120 монтажен отвор, които светят добре и не свирят. Витек-а е гола вода! 3000 градуса, а плочките ми избиват на синьо, а не са сини и пищят!
Снимка дай. Лентите са с резистор на всеки 3бр. диоди и светят с захранване 12V. При твоите панели най-вероятно има токов драйвер и няма да стане с тези от лентите.
Да, няма да стане. Най-малкото, напрежението на драйвера е 24 V. Ще ползвам така и ще се оглеждам за по-читави панели. Нека мине малко време, че сега завърших баня и съм занулен/ финансово/. Ако някой е доволен от конкретна марка лед панели, нека сподели.
Пробвай да размениш нула и фаза на захранването на драйвера.