Здравейте, как може да се монтира такъв тип китайски ключ на местото на наш?
![]()
Здравейте, как може да се монтира такъв тип китайски ключ на местото на наш?
![]()
A какъв е точно проблема с монтажа на ключа?
Трябва и голяма разклонителна кутия.
В стандартна конзолна не влиза.
Довечера ще снимам дълбока кутия,в която стават и връзки с клеми Ваго.Имам предвид зад ключ или контакт.
Иначе,ако кабелите от разклонителна кутия до ключ са в гофре,няма проблем.С жило се дърпа нов проводник.Сменя се и старата конзола.
Има и сензорни димери,които стават в стандартна кутия и работят без нула.
Този пост е редактиран от Viking72; 22-01-18 в 12:18.
Виж си ключа. Може все пак някой голям майстор да е пуснал три проводника от кутията и единия да го е изолирал. Иначе предполагам, че ако няма гофре, нула може да се вземе от някой близък контакт, но за да стане добре ще иска къртене, замазване, шпакловане и боядисване ;-) Може и с някакво тънко кабелно каналче от кутията.
Само два проводника са нужни за свързване на wifi модела.
Е да де, два проводника. Единия с фаза другия с нула. Не е задължително и двата да се комутират от ключа, ако само фазата е през ключа, то нулата се срязва и се свързва към sonoff.
Кой е казал, че се комутират и двата? Нещо аз ли не разбирам? Гледам картинките и поне за мен са 3.![]()
На някои инсталации при ключа (дупката в стената) отиват само двете жици от прекъснатата фаза (с червеното на горната схема). И ако стената е бетон (панел) е тегаво с тези играчки.![]()
А нулата къде върви? Аз не съм виждал да се продава едножилен кабел за ел инсталации.
На ключ в стандартна осветителна линия се прекъсва само фаза по стандарт, нулата от разклонителната кутия си отива директно в консуматора.
Ел инсталациите, изпълнени в тръба, гофре и т.н. спокойно се правят с едножичен проводник ПВА-1. При този ключ нулата не се комутира, а служи само за захранване на самото устройство в ключа. Имаме 3 проводника:
1. N -нула
2. Lin-вход фаза от разклонителна кутия/предпазител
3. Lout-изход фаза към лампа или друг управляван уред.
biro, на твоята схема даже са 4 проводника, което е ненужно.