Тук не става въпрос за самата ламБа дали свети или не свети или мъждука или пулсира или незнам си какво прави човека твърди че е измерил напрежение на лампения излаз при положение че ключа е бил в положение изключено сега това колко е вярно няма как да знаем затова фокуса не е лампата а напрежението което се явява на лампения излаз.
Всичко в постовете му е мазало.
Не знае колко са крушите, не знае ключ какво прекъсва, май е утечка...
Какво и как е мерил не знам?
Според мен няма елементарни познания от Ел техника.
Привет! Чак сега намерих време. При махнат ключ има фаза и в двата извода на тавана.
Изводите от тавана са много къси, и се постарах да ги разделя колкото мога(инсталацията е стара). Сега има фаза само в единия извод, имали са малък допир. Но проблема остава.
С фазомер.
- - - - - - - - - -
Целият полилей махнах.
Съвета ми е да се обърнете към професионалист. Тук едва ли ще можем да ви помогнем.
Ключът прекъсва нулата, като начало. Интересното конечно впереди ...
Изпратено от моят SM-G955F с помощта на Tapatalk
Има една екзотична възможност кабел вътре в тялото на полилея ако е метално да се е прецакал и ако имаш кука на тавана от там да стават нещата. Виж последно като сложиш полилея без да включваш копчето т.е. жиците да не са ти свързани дали има фаза по тялото на полилея може и с фазомер но това трябва да стане при завъртяна крушка/и. Иначе копане му е майката ако не са ти поставени в тръби кабелите ама едно време през комунизма въпреки държавния стандарт някъде има другаде няма.