Моля дайте съвет какво да го правя този ....
Моля дайте съвет какво да го правя този ....
Дай го на някой "манго" и си сложи истински климатик!
Аз съм си сложил истински няколко броя и ме радват в това студено време .Даже 2 та си работят на ON OFF след като направих изолацията . Този е при баща ми ...
не го мъчи човечеца че докато го оправиш може да не му стигне ракийцата
Ракия и мезе дал господ . Така тази опасност не е много вероятна. Въпроса е дали с промяна на мястото на тръбния датчик или стойноста му ( 10 к ли е ? ,за да мога да го проверя ... ) . От климатика не се искат чудеса , а да държи при външна 0 градуса в едно коридорче 10 кв м - някакви положителни температури ...Първоначално публикувано от zzz
Мисля че никой няма да ти отговори,форума се посещава от 10 души и всеки "майстор" ще ти каже вземи си истински климатик,само дето са много малко тези хора дето могат да си купуват климатици от 2000 лв.нагоре,а другите явно не трябва да си купуват климатици щом не могат да си купят истински,за мен мога да кажа че съм си купил към 15 климатика от който само 2 са истински,другите са от всички възможни марки но си работят перфектно зимата,имам 4 осаки и 5-та зима си работят без проблем,за тези пари дето съм ги купил съм супер доволен.
Доволен си, защото си си купил модели на ГРЕЕ с лепенки на ОСАКА.Повечето нямат този късмет.
Виж дефротс датчика.
Кои са точно тези модели, ако не е тайна?Първоначално публикувано от edi1
Знам за АС инвертора - SBP е модел на ГРЕЕ, намерих му сервизното в мрежата, ъгловия също, има и други, но не знам кои точно, то при тях подобно трудно може да се разбере.Сега казват, че пак са започнали да поръчват на ГРЕЕ машини, говорят за SN серията.
Благодаря!
Чудя се какъв тип климатик да си избера за домашен, че да не ми духа във врата!
От опит съм стигнал до извода, че е най-добре таванен. Какъвто друг тип да се сложи, все някъде се получава завихряне. За съжаление обаче цените на марковите са доста височки. Само за Osaka знам, че имат ъглов таванен за приемлива пари.
Зависи от машините и къде е монтирана.При LDC и ДАЙСЕЙКАЙ например потока е мек и топъл, не създава никакво усещане за движени ена въздух, поне при мен е така.За какво помещение ще го ползваш.
Както казва edi1 осаките са СН - SBP
SBP е модела ГРЕЕ 2000, проектиран и произвеждащ се преди 10 години.Това чудо е желязна машина.12-цата е с компресор на САНЬО, има двуредов външен топлообменник.Никакъв студ не го събаря.Имах го преди да сложа LDC-то и като го свалих, го сложих на бабата.Вече 6 години работи без грешка.Вътрешните тела по шум могат да съперничат на сегашните машини от висок клас.
Помещенията всъщност са две:Първоначално публикувано от edi1
1.Всекидневна - 17кв.м - 43куб.м, железобетон на северозапад-пълзящ кофраж, няма изолация, дограмата и тя е за смяна. Общо взето лятото е жега, зимата - студ. 13-14 градуса без отопление, 19 с чугунения радиатор.
2.Спалня - вътрешна стая 16кв.м - 40куб.м с прозорец на изток, няма изолация, дограмата и тя е за смяна. По принцип вътрешната температура в нея рядко пада под 15-16 градуса, дори при температури -10.
Търся си алтернатива за отопление, защото не се знае дали няма да спре централното парно.