Здравейте колеги,
Повреди ми се безжичният звънец Synchro AG 203-220V
С малко помощ от друг форум и доста обикаляне по магазините успях да сменя оригиналния полипропиленов кондензатор в приемника CBB21 175J400V (1.7uF/400V беше станал 176nF). Ако някой го интересува, използвах MKP 2.2uF/420DCV R75.
Предавателят (бутонът) на звънеца е монтирен на квадратен метален стълб на портална врата, а нужният обхват е около 30-35м по права линия. Нямам представа на каква честота/честоти и с каква мощност работи системата. На приемника пише само 20W консумирана мощност.
Искам да сменя звънеца с нов, защото вече пластмасите са пред разпад. За седмица пробвах 6 нови безжични звънеца от различни марки с цени до 25лв. и нито един не работеше при допир до метална повърхност. Трябва да е отдалечен минимум на 10-15мм, независимо от дистанцията между двата модула. Което си го и пише на някои от опаковките. За съжаление на мен ми трябва точно такъв монтаж.
Молбата ми е, ако някой е инсталирал успешно предавател (бутон) на безжичен звънец върху метална основа, нека сподели марка и модел!
Може и на лични, да не става реклама.