Резултати от 1 до 2 от общо 2
Like Tree2Одобрявам
  • 2 Post By PPP1

Главен прекъсвач за апартамент - C40 или C32 за 6мм² кабел?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2019

Главен прекъсвач за апартамент - C40 или C32 за 6мм² кабел?

Здравейте,
    Панелен блок с оригиналните си кабели, не са сменяни. В таблото долу на входа са го обновили, C63 са сложили на всички апартаменти, но мисля, че е защото кабела който влиза в него (прекъсвача) е 10мм² , но от самият прекъсвач до моя апартамент кабела е 6мм², меден.

Въпроса ми е в ел.таблото на апартамента ми, кое е по-удачно за главен - C32 или C40? Гледах таблички, четох и трудно ще достигна до отговор тъй като първо - това е стар кабел на незнам си колко години, не знам и как е полаган в стените.
    Второ, четох че прекъсвчите имат толеранс, реално C40 може да пропуска до 1 час до 13.3kW (58 ампера) без да изключи и това се води по стандарт. Аз откъде да знам при 13 киловата тоя 6мм² дали няма да се изпече за 1 час преди да реагира прекъсвача?

За това исках да разбера стандартно за такъв кабел колко ампера се слагат ?

2.  

3. Member
    Тук е от
    May 2018

Отговор: Главен прекъсвач за апартамент - C40 или C32 за 6мм² кабел?

Слагай квото ти падне само да не е по голям от този в главното табло. Явно хал хабер си нямаш от материята щом си мислиш че във века на енергоспестяващите уреди през жицата ти ще минават 13киловата.Само да вметна в едния ми апартамент от комунистическо време влиза 6 квадрата с текстилна оп;етка и бушона е 50 ампера
    espace и Gena_bs харесват това.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Удължаване на оптичен кабел в апартамент
    От Daniel356 във форум Телевизия и Радио - Оператори, Приемници, Програми
    Отговори: 2
    Последно: 11-01-22, 18:12
  2. Съвет за смяна на главен предпазителл
    От ALF във форум Електро, ВиК инсталации
    Отговори: 37
    Последно: 20-11-17, 23:34
  3. Отговори: 1
    Последно: 21-01-11, 17:02
  4. Захранващ кабел на апартамент
    От todi във форум Електро, ВиК инсталации
    Отговори: 7
    Последно: 02-02-10, 00:26
  5. Прекъсвач за светлодиоди
    От GATER във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 13
    Последно: 19-07-05, 03:04

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе