Привет и Честита Новата 2007 година!
Направихме си новогодишен подарък DVD система Philips HTS 3115/12!
Въпросът ми е следният: Каква FM антена/външна, не кабела който предлагат/ да му сложа и откъде да я купя?
Благодаря предварително!!!!!!!!!!!!
Привет и Честита Новата 2007 година!
Направихме си новогодишен подарък DVD система Philips HTS 3115/12!
Въпросът ми е следният: Каква FM антена/външна, не кабела който предлагат/ да му сложа и откъде да я купя?
Благодаря предварително!!!!!!!!!!!!
FM антена за приемане, а не за предаване, ще се учудиш, но най добро за такава е дълга медна жица и нищо друго.
ЧНГ и на теб,купи си УКВ антена външна от Мр.Бриколаж. С нея всичко се приема перфектно,а ако си абонат на ЕСТНЕТ всичко се приема по кабела без доп. такси.
1.Много е важно къде си и кои радиостанции се приемат.Първоначално публикувано от Ivantt
2.Външна или вътрешна антена търсиш.
3.Ако става дума за вътрешна, каква е сградата - бетон или тухла и на какво разстояние е приемника от прозореца?
Опитай се да отговориш максимално точно на тези въпроси и ще получиш и точен отговор.
1. Дружба2Първоначално публикувано от Lupus
2. Вътрешна
3. Панел, разстоянието е 2м.
Абонат съм и телевизорът ми има вградено радио и станциите се хващат. Как да свържа DVD то със кабела от кабелната телевизия? Трябва ли някакъв по-специален разделител или обикновен сплитер върши работа?Първоначално публикувано от ceco7
Един качествен сплитер (не жълтурче от пазара) е достатъчен. Ще ловиш с много добро качество всички радиа, които излъчва по кабела ЕСТНЕТ. В този случай забравяш за антената. И без това в "Дружба 2", която е в ниското има проблеми с приемането на някои радиа.Първоначално публикувано от Ivantt
Здравейте, търся FM антена с усилвател за ресивъра ми. По възможност да не е много обемиста (имам впредвид усилвателя). Търсих в нета но нищо не намерих.
PS Пропуснах да кажа антената да е стайна, не външна
@hecoat,
Най-доброто решение за теб е антена за радио на кола с магнитно закрепване и усилвател за кабелна телевизия.
Антената - от магазин за автоаксесоари. Усилватели има и при мен. Пиши РМ ако те интересуват.Първоначално публикувано от hecoat
Здравейте,Много ми се иска да си направя радио антена за фм -станциите тъй като в нашият град Костенец се слушат само няколко чисти станции от фм,Може ли някой да ми помогне с някаква схема за да си направя качествена радиоантена за да имам качествен радио сигнал, С поздрави - Петър гр,Костенец pepi20091@abv.bg
наскоро си купих фм антенка за 5 лева от магазин за чаркалаци. идва на цената на кабела който ти трябва за да си го направиш сам
просто диполче букса 75-омов кабел колкото дълъг ти трябва накрая има две разклонения - мисля са към 70см ще мерна и ще ти кажа. може и да се сметне де ...
Ако искаш да си направиш наистина добра антена, изтегли си книгата на Карл Ротхамел и попрочети какво и как се прави: http://lz2zk.com/antennas/page103/index.htmlПървоначално публикувано от pepi20091
//Добавено
Качих тук: http://www.forel-bg.com/images/Rothamel%20BG.pdf старото издание на книгата на български език. Обърни внимание на стр. 493-496.