Някой да знае подходяща USB антена за лаптоп? Вградената няма достатъчно голям обхват.
Някой да знае подходяща USB антена за лаптоп? Вградената няма достатъчно голям обхват.
Боя се, че
няма антени за лаптоп .Има USB WI-FI карти с антена.
Около 20лв са.
Има например тези и не само.Но в България не знам къде има
laptop antenna
или
laptop antenna
или нещо такова
Няма такова нещо като USB антена!
Има USB WiFi адаптери, които имат вход за външна антена. Тоест, трябва да ползваш външен адаптер, а не вградения ти в лаптопа.
Не са много вариантите, особено в България, които са на USB и имат вход за външна антена. Виждал съм модели само на Бъфало и Едимакс. Бъфало по спецификации е с по-добра антена, по спомен я даваха 6dbi усилване, но антената не беше на стандартен куплунг и не може да се сменя с друга.
Edimax-а го дават 4 dbi усилване, което не е малко, а и антената е на стандартен куплунг и може да бъде подменена с друга, с по-добро усилване.
Моделът, който съм виждал да се продава у нас е Edimax EW-7318USg - ориентирай се към него.
Да бе нещо такова без значение как се нарича но да усилва входящия сигнал.Първоначално публикувано от КрИс
Лаптопа няма изход за антена затова смятам че ще е добре външния усилвател на антената да е чрез USB.
Иначе намерих един сайт с High Power USB adapter с изключително добро усилване до 24 dBi
Дано някъде да предлагат подобни защото Edimax решава въпроса частично.
Това решение на Edimax е много интересно и е май точно за твоя случай. Вероятно и аз ще си купя такова, защото с моя лаптоп работата е същата. Ако го купиш, пиши как работи и дали си доволен.
Какво му е частичното решение на Едимакса?? Антената му е Detachable, така че можеш да я замениш с каквато пожелаеш.
Стандартен USB Wi-Fi адаптер със стандартен изход за антена. Ако искаш включвай малката от комплекта с усилване 4dbi, ако искаш си включвай и Калифорния с 24dbi усилване.
Просто ти трябва Wi-Fi USB адаптер с антенен вход, оттам нататък имаш свободата да решаваш каква антена да вкючваш в него. Всичко си е станартно и елементарно, нищо особено интересно няма.
Искаш да кажеш че мога да махна малката антенка и да свържа друга с кабел например на покрива?
Ако става така ще е идеалния вариант.
Точно това искам да кажа
ПС - Говоря за модела, който съм посочил по-горе - Edimax EW-7318USg
Този, към който ти си дал линк не виждам да е с разглобяема антена - с него няма как да сменяш антената.
ПС - Едимакса беше само пример, не се хващай конкретно за него - предполагам има куп други производители, които предлагат USB Wi-Fi с антенен вход.
Абе няма да стане баш така от УСБ то и на покрива... Връзката става с Радио Кабел, които принципно не трябва да е по-дълъг от един метър... Щом идеята ти е да качваш нещо на покрива и с кабел да го вържеш към лаптопа. Вземи си един Access Point примерно Edimax EW-7209APG, качи го горе където искаш (ако е на открито е добре да го сложиш в някоя кутия да не се мокри) опъни си колкото кабел ти трябва до лаптопа (стандартен UTP интернет кабел) и си готов...Първоначално публикувано от eBook
Е... на покрива... Кабелът разбира се не може да е толкова дълъг, пропуснал съм да видя, че се целиш чак в покрива.
Ако целиш постигането на добро покриътие само на едно конкретно място (това с покрива) има куп по-удачни варианти - glowndark ти е дал сълюшън.
Идеята на USB WiFi с външна антена е да имаш навсякъде по-добър обхват, а не на само на едно конкретно място.
Вече си набелязах един 5 dBi USB adapter подобен на белия но с разглобяема антенка.
Той ще ми свърши добра работа когато си нося лаптопа навън но имах в предвид и вариант за в къщи.
Живея във вилната зона над Варна и ми дойде наум че ако антената е силна ще мога да имам интернет без да се мъча с кабели.При всеки по силен вятър се къса някой кабел понеже минават по дърветата.
Затова споменах че една добра антена на покрива ми решава проблема.
Искам само да те попитам дали има вариант да си свържа сателитната чиния с Wi Fi антенката и как може да стане това чуде че се мъча от известно време а ми казаха че има вариант да се направи сателитен интернет или греша ?