Едно такова предложение ми се върти в главата - има раздел "Пазар", има форум "Продава", има и форум "Купува"
Предлагам в този раздел да се добави и форум "Подарява"
Не бързайте да ми се смеете, ще се обоснова:
- може да се кръсти и "Подарява/Изхвърля"
- аз самия периодично изхвърлям доста неща
- понякога тези неща са полуздрави - в смисъл, голяма част от модулите са здрави, но на мен категорично не ми се занимава с поправка - дори и да го поправя (аз или някой друг), после същото поправено нещо никога няма да го ползвам.
- също така понякога разни съвсем здрави компоненти, години наред събират прах и накрая пак ги изхвърлям, но вече са морално остарели. Това ми се е случвало достатъчно на брой пъти и вече доста точно мога да кажа "е те това ще има да го гледам поне две години на стелажа преди да го изхвърля". И ако случайно се появи някой познат търсещ подобно нещо, с удоволствие го подарявам, по-точно се отървавам и си освобождавам шкафа.
- има и неща, които са актуални, но не бих се опитвал да продавам, защото да речем нещо дребно не им е наред
- въпреки, че почти никой от форума не съм виждал на живо, то доста съфорумци(и съфорумки) са ми много симпатични и с удоволствие бих подарил нещо от гореописаните неща, стига разбира се те да имат нужда от това
- разбира се, някой може да реши да прави и по-сериозни подаръци в този форум
Конкретния повод за това предложение е, че утре ще подаря една дънна платка s.478, на която е изгорял флопи-контролера. Тази платка стои на рафта поне три години и последния път когато я мернах, се зарекох че при следващото чистене непременно ще я изхвърля. Но за късмет, сега имам възможност да подменя на приятел изгорялото му дъно. (Но това е чиста случайност, тъй като работата доста се промени при нас.)
А пък самото негово дъно (P4P8X SE) доколкото прочетох един пост от днес на Mr.TECHNO, също подлежи на поправка, стига да се намери подходящия ентусиаст. Но аз не съм такъв и затова възнамерявам да го изхвърля.
И за да не си мислите, че само си пиша ей-така за спорта, веднага казвам че подарявам един полуработещ barebone (Cel500), един полуработещ малък UPS (май UPS-ите са два), два-три полуработещи SCSI-диска 9G, три-четири процера PII-PIII/400-600/800/1000 и още доста неработещи захранвания и други дреболии.