Страница 1 от 2 12 ПоследноПоследно
Резултати от 1 до 15 от общо 16

Главата ми пуши, дайте още идеи за "IP разпращач"

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Jun 2005

Главата ми пуши, дайте още идеи за "IP разпращач"

Здравейте!

Набързо, постановката е забутан някъде си компютър, на който има еди-какви-си-данни, нужни за ползване от мобилен потребител (т.е. от телефон и/или ноутбуук), но IP адреса е динамичен (хвала на бт.., които имат удоволствието да го променят по 4-5 пъти на денонощие, без обяснения). Засега решението бе с два ICQ акаунта, като единия е с клиент ysm, miranda или icq pro 2003, и при проверка състоянието на този клиент с мобилния се вижда веднага IP адреса.

НО, понеже IP-то се променя доста често и компа дефакто остава без интернет повече от минута (горе-долу толкова изчакват тия клиенти, без про-то за да решат, че няма да има интернет и минават в състояние - мрем, докато пък про-то си продължава да подава, ама първия IP адрес, при който е било включено, т.е. не познава такова нещо, като опресняване).

Дайте ми идея ( без ddns ) за софтуер, който ще праща външното IP на даден клиент (които и да може да се ползва на мобилен телефон, java или simbian).

2.  

3. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

Re: Главата ми пуши, дайте още идеи за "IP разпращач"

Мисля, че добра работа би ти свършило решението "mail to SMS" или само mail. При всяко логване се изисква IP адреса и се праща по меила автоматично. Така винаги ще имаш последното IP на отдалечения комп.

4. Тук е от
    Jun 2005

Сякаш с малко не можах да схвана идеята.
    Как ще се логна отдалечено, без да зная, какъв е адреса и кое ще накара компа да ми изпрати мейл с адреса си?
    Ако му пусна проверка (бат файлче с пинг) пак е кофти, щото ще има да ми мята мейлове/смс-и и по нощите и винаги, когато трябва и не трябва.

5. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от john3v
    Сякаш с малко не можах да схвана идеята.
    Как ще се логна отдалечено, без да зная, какъв е адреса и кое ще накара компа да ми изпрати мейл с адреса си?
    Ако му пусна проверка (бат файлче с пинг) пак е кофти, щото ще има да ми мята мейлове/смс-и и по нощите и винаги, когато трябва и не трябва.
    Трябва да се напише подходящия софт за целта. Не мисля, че ще е толкова сложен. А това, че ще получаваш много мейли или SMS-си- ами не си ли свикнал вече със спама? Ще четеш последния когато ти трябва, останалото триеш...

6. Тук е от
    Jun 2005

Толкова спам ще ми генерира излишен трафик, а услугата е с платен такъв.
    Интересното е, че от други места схемата с icq клиентите изпращащи външният си адрес върви, та се къса. Само на туй забитото не става.

Мислих си за решение от сорта на някакъв месинджър, но явно ще е по трудния начин.

7. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

Толкова спам ще ми генерира излишен трафик, а услугата е с платен такъв.
    Интересното е, че от други места схемата с icq клиентите изпращащи външният си адрес върви, та се къса. Само на туй забитото не става.

Мислих си за решение от сорта на някакъв месинджър, но явно ще е по трудния начин.
    Ако правилно схванах, IP адреса се мени 4-5 пъти в денонощието. Колко трафик ще ти направят 5 мейла със съдържание един IP адрес?

8.  

9. Тук е от
    Jun 2005

Адреса може да се смени 4 пъти в минутатата, също така.
    Толкова промени съм засичал. Мейловете са с таг, до минутата.
    Има софтуер, който ще се справи със задачката с мейловете, но мислих за нещо което ще е толкова бързо, като риълтайм месинджъра.

10. Member
    Тук е от
    Sep 2003

Има ли някаква причина, която да пречи да изпозлваш ddns, защото може да се настройва на каквото време искаш да опреснява IP-то и ми изглежда най-логичният избор?

11. Тук е от
    Jun 2005

За да се ползва дднс трябва да се влезе в модемата на бт* и да се направи тая настройка (мога, но не желая ония съпортьовци да разберат и създадат проблем) или да се сложи втори (по-умен) рутер, което си е отново инвестиция.

12. Member Аватара на XIIID
    Тук е от
    Dec 2002
    Живее в
    Burgas, Bulgaria

А услугата на http://www.no-ip.com/ доколко ще ти свърши работа? Клиентът им обновява IP-то автоматично, предполагам дори веднага. Е, няма да получиш съобщение за смяната, но иначе си върши работата. Вярно, при мен IP сменят рядко - предполагам е съпроводено със разпадане на моята pppoe връзка, та не знам какво става в този момент.

13. Тук е от
    Jun 2005

no-ip.com съм ползвал преди около година и се оказа, че от уж безплатна, за услугата започнаха да искат кинти.

14.  

15. Member Аватара на XIIID
    Тук е от
    Dec 2002
    Живее в
    Burgas, Bulgaria

no-ip.com съм ползвал преди около година и се оказа, че от уж безплатна, за услугата започнаха да искат кинти.
    А на мен кога най-сетне ще ми поискат?! Да не си ползвал някоя по-засукана услуга, защото продължават да предлагат безплатна такава (слава богу).
    Не че не те разбирам, ако за нещо безплатно до един момент изведнъж поискат пари... и аз бих им теглил една тежка майна....
    (Съжалявам, ако водня темата, просто исках да узная има ли друга причина, а и дали съм разбрал правилно условието на задачката. Успех!)

16. Member
    Тук е от
    Sep 2003

DDNS услугата (http://www.dyndns.com/), която използвам в момента използва клиент, който се свързва с зададен сайт и съобщава IP-то. Не е необходимо да се прави нещо по настройките на модема, защото софтуера се инсталира на системата, която е зад модема. Аз използвам клиента за линукс, но има и за Windows. Услугата е безплатна като има и екстри, които са платени.

17. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от Delta1
    DDNS услугата (http://www.dyndns.com/), която използвам в момента използва клиент, който се свързва с зададен сайт и съобщава IP-то. Не е необходимо да се прави нещо по настройките на модема, защото софтуера се инсталира на системата, която е зад модема. Аз използвам клиента за линукс, но има и за Windows. Услугата е безплатна като има и екстри, които са платени.
    На него и двата му дивайса са с променлив IP адрес. Трябва да има сайт-посредник с постоянно IP.

18. Senior Member
    Тук е от
    Oct 2004

@ john3v
    Или съм преуморен и не чета и вдявам, или май ти не си наясно как се ползват услугите на no-ip.com
    До колкото схванах, зад ADSL домашен и евтиничък пакет (от там и динамичния публичен адрес, който при бизнес пакетите може и да е статичен - това си е оферта, да си я чел! ) стои РС, чиито ресурси ще се ползват от PDA (?) чрез Remote Desktop.
    И ако това е така, хич, ама хич не разбирам какъв е проблема! Аз от години съм с таква схема и съм си
    Ако не можеш да направиш следното, то си плати на някой да ти го направи:
    Регистрираш се в сайта на no-ip.com с jоhn3v@dоmаin.cоm (примерно) и си избираш домейн, който е свободен и те удовлетворява като благозвучие (името няма НИКАКВО значение за решението на проблема ти). Теглиш си клиента за съответната ОС, под която работи машината зад модема (най-вероятно Windows), настройваш го с данните си, с които си се регистрирал в no-ip.com, цъкаш го да е услуга (service) и си избираш време за обновяване на DDNS записа, най-малкото е 5 минути.
    Как работи това?
    Ако ако си избрал домейна john3v.no-ip.org, то на всеки х минути (от настройката) клиентът изпраща заявка до сървъра на no-ip.com: Аз си бачкам на машината на jоhn3v@dоmаin.cоm и искам на john3v.no-ip.org да присвоиш този адрес, от който се свързвам с теб!
    И тогава, когато достъпваш john3v.no-ip.org, то най-много до 5 минути да не е обновен DNS записа.
    Никакви месинджъри и прочие дрън-дрън ярини!

И ако това не те устройва - народът го е казал: с пръдня боя не се прави! ADSL бизнес пакет ти решава проблема с публичния адрес. BTW, никъде не пише колко дълга трябва да ти е сесията...

@ Lupus
    Цитат Първоначално публикувано от Lupus
    На него и двата му дивайса са с променлив IP адрес. Трябва да има сайт-посредник с постоянно IP.
    Това е вярно, но само това, нищо повече. То и няма друг начин как да е - двете машини с динамичните публични адреси си имат статични адреси на DNS сървърите си, а те знаят как да намерят адреса на no-ip.com, който няма причина да се смяня кой-знае колко често...

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 1 от 2 12 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Отговори: 29
    Последно: 29-01-23, 17:48
  2. Отговори: 4
    Последно: 16-01-12, 00:07
  3. Отговори: 6
    Последно: 26-02-09, 13:19
  4. Отговори: 13
    Последно: 07-06-06, 11:04
  5. Отговори: 9
    Последно: 13-10-05, 22:24

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе