-
Отговор: Новият форум - впечатления, бъгове, за оправяне?
Цитат:
Първоначално публикувано от
svetlio1
Ха сега де ;) - аз като ги отворя при мен горният е по-наситен и съм за него ...
Само да отбележа, че горния е Open Sans, който беше до вчера и ти беше тънък :)
В момента тази тема е със стандартен Helvetica, Arial...
Всъщност - имате ли забележки към сегашния фонт?
На страницата с мненията, според мен всичко е нагласено както трябва с фонтовете - големина, вид, цветове?
-
По-скоро наситеността ми е проблем - ако може да е по-тъмен (черен) , а не сивкав ... сиреч долният да е с наситеността на горния :Drinks:
-
Светльо, при голям контраст - тогава почват проблемите с умората на очите. А не от белия цвят.
Да четеш чисто черен текст на чисто бял фон е уморително, да четеш тъмно сив на бял - не е .
Ако е някакъв важен абзац от няколко изречения в документ - ок, може да се подчертае, но дискусия във форум... веднага ще почне да "свети" от големия контраст.
Светльо, при голям контраст - тогава почват проблемите с умората на очите. А не от белия цвят.
Да четеш чисто черен текст на чисто бял фон е уморително, да четеш тъмно сив на бял - не е .
Ако е някакъв важен абзац от няколко изречения в документ - ок, може да се подчертае, но дискусия във форум... веднага ще почне да "свети" от големия контраст.
-
Като сложиш и че поодъртяваме вече ;) , мисля че и му свикнах вече и така е добре - остави го така . :thumbup
-
Виж горния пост, наистина ли тъмния шрифт е по-удачно възприеман от теб?
Проверка линия:
Проверка sup sub
Проверка таблица:
-
Май наистина е по-добре както е сега . Ако някой друг има забележки - да пише . :Drinks:
Всъщност сещам се за нещо друго и не знам дали е само при мен проблема - когато копи-пейст-на някакъв текст (пък и ако е с друг цвят/болд) и продължа да пиша , но примерно направя грешка , връщам/изтривам с backspace бутона и се оказва ,че ме е върнало и изтрива пейст-натия текст ...
-
Сивия (по светлия) шрифт е по удачен и по-малко натоварва, както при светлия скин, така и при тъмния.
-
И какво противниците?
Все още Flat не става за нищо и е по-неудачен в двете си версии от великия Default?
Ще питам и сега, и после още веднъж след 2 седмици.
А тези, които автоматично са превключили на стария... те губят най-малкото възможността наистина да изтестват коя среда е по-удобна.
-
Цитат:
kod
Само да отбележа, че горния е Open Sans, който беше до вчера и ти беше тънък :)
В момента тази тема е със стандартен Helvetica, Arial...
Всъщност - имате ли забележки към сегашния фонт?...
Защо махнахме опенсанса? И така става, но санса ми допадаше повече.
-
Аз вече му свикнах и оставам на него (Flat) .
Цитат:
Май аз съм виновен :oops: - тоя обаче ми харесва повече .
-
Цитат:
Yasen6275
Питай Светльо, Лупус и другите пред пенсиониоране :) (шегичка пичове)
Тънък бил - ето, този е по-плътен - в момента на тъмната тема е Sans, тук не. Когато кажете, мога пак да го върна.
Честно казано, Санс-а не е свален локално и се дърпа от Гугльо, така че в известна степен бави - оптимизиран е - само 3 от общо 10-те вида, но 3, по 2 заради кирилица и латиница, понасъбирва се допълнително.
Форумът и без това е тежичък и тромавичък.
ПП - Текста и цвета в бокса за писане на ново мнение не са добре, особено в тъмната - ще ги пипна.
-
kod@
И в момента се напрягат очите, понеже повече се вторачваш в светлите букви, които избледняват още от белия фон. Светло сив фон с черни букви, според мен е най-комфортно, но ти си решаваш.
-
Цитат:
kod
И какво противниците?
Все още Flat не става за нищо и е по-неудачен в двете си версии от великия Default?
Ще питам и сега, и после още веднъж след 2 седмици.
А тези, които автоматично са превключили на стария... те губят най-малкото възможността наистина да изтестват коя среда е по-удобна.
Аз директно върнах стария, след като новият ми блесна в очите, въпреки намаленият контраст и брайтнес на дисплеят ми и автоматичната корекция при четене на бял фон. Просто не ме кефи, трудно беше за разпознаване къде има - къде няма нови мнения и други подробности основно по навигацията. Ако старият скин ще продължи да съществува, ще се радвам да си го ползвам. Ако няма, то кажи овреме, за да мога да разучавам новия лека полека за по-добра приемственост между поколенията.
-
Цитат:
pilot
kod@
И в момента се напрягат очите, понеже повече се вторачваш в светлите букви, които избледняват още от белия фон. Светло сив фон с черни букви, според мен е най-комфортно, но ти си решаваш.
pilot, очите се напрягат и като гледаш, и като пилотираш, даже и бира като пиеш, че трябва да си видиш чашата.
Пълно щастие няма, силно спорна комбинация сива подложка - черен фонт - също няма.
Бялата подложка е най-естественото нещо, оттам нататък е работа да докараш нещата до добра комбинация с другите елементи. А за върлите противници на тази теза - имаме си антитезата - тъмната тема.
-
Цитат:
AC_From_Hell
Ако старият скин ще продължи да съществува, ще се радвам да си го ползвам. Ако няма, то кажи овреме, за да мога да разучавам новия лека полека за по-добра приемственост между поколенията.
Да кажа, че няма да продължи да съществува - не искам, рано е за това.
Просто искам да те помоля да се напънеш да посещаваш форума през един от двата нови за седмица - ей така насила. Ако за това време не ти допадне и не свикнеш с някой от двата - върни се на стария.
ПП - При всички положения, и двата нови имат още за дооправяне, било футъра или други детайли. Но като цяло, смятам, че се доближават до финален вид, с изключение на фонта - дали Open Sans или Helvetica / Arial... в пълен цайтнот съм...
Я Мак юзърите да кажат тая Хелветика как се интерпретира при тях? Щото Санса си е санс ама другите....