Човек се учи цял живот, breiii. Не си ли съгласен?! Светът се движи с такава скорост, че колкото и да смятаме едно нещо за ненужно и рядко приложимо, незнайно утре може да се събудим с мисълта, че сме с 10 години назад с познанията си.
Съгласна съм с теб относно сложността на дефинициите. Мотото на един мой приятел е:
<font color="yellow">Няма "правилно" и "грешно" когато има свобода-простотата е най-краткото разстояние между две точки</font id="yellow">.
Така че нека следваме максимално късия път от прочита до осъзнаването. Нека по собствена преценка отсеем това, което има връзка с технологичния бум в последното десетилетие. Излишните неща, ще ги съгласуваме и при нужда - премахнем. Но не може с един поглед да отхвърлим всичко, що ни е чуждо. Утре то може да ни е от особена полза.
Тъй като не получих отговор на въпроса си за базата, как ще бъде устроена тя, нека поемем нещата в свой ръце. Вероятно КрИс очаква това, за да изготви обещаното.
<font color="red">Нужна ми е помощта ви, за да измислим на какъв принцип да се създаде самата енциклопедия. Дайте предложения как да се пише вътре.</font id="red"> Да се въвежда ли директно в оригиналната тема или да се остави една, в която всеки участник от форума да въвежда предложенията си, а отделно друг да ги вписва в оригиналната.
Нужни са ни няколко (не един) човека, който да следят за правилното дефиниране. Казвам няколко, защото на всеки му се случва да е ангажиран, затова когато хората са повече другите компенсират липсата на останалите.
Според мен, докато не започнем няма да определим най-правилния начин.

!]
] не става. Крайният продукт трябва да бъде ползваем, наистина да помага на нуждаещите се от него, а не само да показва кой колко е компетентен в някоя област. Нека никой не се засяга, ама в момента творбата наистина е "купчина текст без никаква полза - няма търсене нито по термин, нито по описание, няма сортиране, няма изкарване на различен брой термини на страница". Затова си позволявам да предложа една примерна схема на база от данни, заедно с краткото й описание: