ако някой все още намира време да играе игри (аз поне успявам от месец на месец), сигурно е чувал за DOOM
новината не е за DOOM, а за нещо също толкова основополагащо, разтърсващо и значимо заглавие в геймърския свят, създало, дефинирало и доминирало буквално поколения геймъри: феноменът BLIZZARD
Blizzard са създателите на WarCraft, StarCraft, Overwatch, Hearthstone и... DIABLO
ако не сте чували най-малкото едно от тези заглавия, или сте току що еволюирали от амеба, или сте от онези, които маршируват северно към границата на ю-ес-ъф-ей
и за да не превръщам това нещо в статия, ще бъда кратък:
на приключващия Blizzcon беше обявен Diablo Immortal, нещо като Diablo 2.5+ (защото е във времето между II и III, но +, защото е с енджина и героите на III)
основният проблем е, че е за ТЕЛЕФОНИ!!!
и че е разработвано от китайци
и че тези китайци вече имат такава игра, от която са взели енджина, UI-то и какво ли още не, рескиннали са го и ще го продават на заклетите (като мен) D-фенове
ЗА ТЕЛЕФОН!!!
работата е там, че D3 се пуска за Nintendo Switch, което отново е мобилно устройство
сега се обявява някакъв мелез между D3 визия и нова история, което ще е за андроид и iOS
няма да повтарям всичко, казано в нета, на когото му пука за Diablo може да си го изгледа и сам
моите 5 стотинки по темата са, че съм дълбоко убеден, че големият анонс всъщност щеше да е D3 за нинтендото, но понеже информацията за него лийкна, Blizzard се принудиха да обявят това недоразумение като "голямата" си новина, като реално нямат дата, нямат причина и нямат подкрепата на фенбазата за подобен продукт
и в един момент се оказва, че един лийк може буквално да срине ААА-щатска компания, не цялата, но поне едно от най-великите заглавия в гейминга за всички времена....
#notmydiablo, guys :'(