Re:Daikin - мнения за моделите на тази марка
Абе получават се тези неща в Япоснките климатици, защото много хора ги използват само когато са си вкъщи. И като ги пуснат в началото се чува едно припукване от вътрешното тяло на пластмасата. Тъпото е че това не се случва от китайските климатици или поне няма оплакване за тях.
Дефрост мефрост са глупости на търкалета, защото по време на дефрост няма време да изстине тялото. Пукането на пластмасата се проявява в началото след пускане и после няма такова нещо.
Как да има оплаквания,като хората си знаят какво са купили...
Не бе, те китайските климатици толкова много бръмчат че няма как да се чуе пукането :-)
Да сега вече съм съгласен не се сетих за това...
Цитат:
Първоначално публикувано от rkk
Досега не съм чул припукване на пластмаси от климатик Дайкин...озадачи ме доста,затова не писах веднага - не е нормално наистина...при каква температура на стаята го пусна климатика...?Но и на нова сграда сме пускали климатици без да има живеещи в нея...така че незнам.
като го пуснах беше към 18 градуса....но си пука и сега при включване на компресора и постоянно докато духа си припуква. не е силно и не се оплаквам но дали е нормално. иначе е тих и вътре и вън. още при поръчката в офиса ми казаха че новите FTYN25/35 нещо ги развалили и пукали и "май" ги правили в Китай докато преди не били така - и за това цената сега била по ниска. И наистина преди година бяха поне с 200лв по скъпи. За това и питах наскоро тук дали някой е знае за такова нещо.....Все пак важното е да си върши работата - дано там няма компромиси.
Цитат:
Първоначално публикувано от dkolov
Абе получават се тези неща в Япоснките климатици, защото много хора ги използват само когато са си вкъщи. И като ги пуснат в началото се чува едно припукване от вътрешното тяло на пластмасата. Тъпото е че това не се случва от китайските климатици или поне няма оплакване за тях.
Дефрост мефрост са глупости на търкалета, защото по време на дефрост няма време да изстине тялото. Пукането на пластмасата се проявява в началото след пускане и после няма такова нещо.
Не съвсем.При преоразмерени е възможно припукване, ако спира и тръгва компресора.На дайкина ми не се чува припукване, а само се чува отварянето и затварянето на клапите или нещо такова от вътрешността на климатика.Може да чувам вентилатора на вътрешното тяло, но почти не се чува нищо освен ако се заслушаш през нощта когато е тихо.На мен не ми прави впечатление, защото имам "горещ" спомен от крауните които ме будеха по няколко пъти при "тръгване" .
generala припуква понякога при спиране и последващо тръгване когато има температурни разлики, но припукването е по-слабо от шума от въздуха издухван от климатика и не ми прави впечатление.
Цитат:
Първоначално публикувано от dkolov
Абе как няма време да изстине тялото, като при дефрост се обръща цикъла. Вътрешния топлообменник даже може да се покрие със скреж, ти приказваш, че нямало време да изстине.
Да, не изстива при един-два модела, дето имат по-различен начин на дефрост, ама тях не ги коментираме в общия случай.
Стига!!! Вече се вслушвам в пукането на високотехнологичният си климатик и това започва да ме дразни. Пукането го има и ако някой иска да ме убеди в обратното нека ме покани на една бира. Който загуби черпи!
Имаше едно време проблеми в телевизора ми. Липсваше му само една точка, но като я видях вече никой не можеше да ме убеди че телевизора е хубав. А това беше само една точка от всички останали 600 000!!!!
Не разбрах какво има в новите климатици DAIKIN?
Как какво - дизайн /не са дялани с брадва/, и по-висока ефективност - COP 4,36! :god
Аа това ли било.ами те повечето хубави климатици са с хубав коп и идизайн
И все пак FTXS-G си е по-добър. Този само на дизайн го докарва.
ПС: тия климатици само номинал ли имат... други данни явно още няма :081:.
...и да не питаме за момента за цена,че може би ще ни заболи главата...
Когато си купуваш Дайкин, е неприлично да се пита за цена. :Drinks: