Re:Daikin - мнения за моделите на тази марка
Цитат:
Първоначално публикувано от rkk
Викай техник.
викнах ги. казаха че някоя пластмаса трака при вдигането на температура преди да се пусне вентилатора и няма какво да се направи. явно ще свиквам така...явно наистина не бива GX серията, вече съжалявам че не взех Мицубишито между които се колебах
Трака и ли припуква? Можеш ли да запишеш и качиш някъде звука, да го чуем? Дори и да е от температурно разширение, пак има начин да се намали.
Цитат:
Първоначално публикувано от vanko68
kaloianf - откъде си?
Припукване е - в смисъл не е тракане от подвижен елемент. Но звука е доста силен за мен си е тракане и понеже живея на тихо място вечер този шум ме дразни, през деня как да е трае се. Но сега след като си тръгнаха техниците го отворих където видях болт стягах и където видях пластмаса мърдах и натисках - тракането почти изчезна за сега. Явно така ще го лекувам. Има си го лекото припукване от време на време от цялото тяло докато работи и поне час след работа но мисля че то е нормално ...Ванко от Черноморец съм - а фирмата е Роял Клима от Бургас
Ами открил си начина. Ако това не помогне, следващата стъпка е да подлагаш някакви неща на свръзките между две пластмасови части - примерно тънка гума и т.н.
Щях да мина за моя сметка да го погледна,защото аз съм монтирал бая от този модел и подобно оплакване нямам.Щеше да ми е интересно да го видя как работи и чуя този звук,евентуално и да ти помогна,но си ми много далече...
Ванко скоро монтирал ли си от тези, понеже чух че преди били ОК но последните паритиди май били окастрени като изпълнение и материал. Но аз съм само потребител не разбирам и ако имаш път заповядай :) Ще се възползвам и от съвета на Деян с подлагане на гуми ако пак затрака....
Няма нищо вярно в подобни изказвания за последните партиди.
един въпрос - когато пуснеш климатика на отопление,кога точно се появява звука - веднага след включването, когато заработи отвън компресора да загрява фреона или след като се завърти вътрешния вентилатор? Опиши по-точно какво се чува и локализирай мястото,ако е възможно...
Пробвал ли си да отвориш капака,все едно за почистване на филтри,и така да го видиш дали пак ще шуми?
звука се чува веднага след включване на компресора отвън и спира при завъртане на вентилатора вътре. пукането е в дясната част - около клемите, там бутах за да спре. сега пак притраква но доста по тихо и само 1-2 пъти при пускане. ще подложа някоя гума и дано изчезне и това. а звука е като от пречупване на пластмаса. с отворен капак пак пука - някъде зад клемореда идва звука.
иначе леко пукане и наместване има през цялото време докато работи и до час след изключване - все едно вече имам мишка в стаята :) не съм имал климатик а по чуждите не съм се заслушвал така че го приемам за нормално и няма да му ставам роб а ще го оставя да ме топли
Явно първо там се разширява, защото оттам влиза "топлото". Поиграй си малко и ще го нагласиш да пука минимално. Може да са поевтинили пластмасата на корпуса :)
Цитат:
Първоначално публикувано от deian
........Може да са поевтинили пластмасата на корпуса :)
Точно това каза и жената във фирмата като го поръчвах. Разбира се аз не и повярвах, а явно е трябвало :)
При мен се чуват припуквания единствено при пускане и спиране,в работен режим не.Мисля че е нормално,при разширяването и свиването на пластмасата...
въпрос към vanko68,може ли лесно да се спре "пиукането" при работа с дистанционното.
Цитат:
Първоначално публикувано от vladkozdr
въпрос към vanko68,може ли лесно да се спре "пиукането" при работа с дистанционното.
Може.
Ееее топло времето навън и спряхте да пишетш тука а?
По принцип тази година форумът не е каквото беше миналата, и особено темата "Помогнете ми в избора на климатик" е направо в застой. Може би кризата се отрзява повечко...в магазините за климатици май няма много клиенти.Без това станаха много , време е за фалит на по-малките "гаражни" фирмички .