Re:Daikin - мнения за моделите на тази марка
Цитат:
Първоначално публикувано от biro
Ей Джъсти, не е точно така. Моята сиестичка на 21-22 гр. задание и външна -10 даже изключва от време на време, а през повечето време работи на 24гр. 350-400W консумация, следователно е оразмерена правилно и изобщо не е слаба за помещението, нали така? И пак си дрънчи както се вижда от снимките. Подовия не дрънчи. Други хора със сиести казват, че им работят тихо - извода е, че купуването на Дайкин е лотария.
Според мен в Бг не дайкин е лотария, а оразмеряването(зависещо от уж разбиращия търговец) е лотарията.То тези сиести които казваш, да не би да са в помещения с абсолютно еднакви топлозагуби, еднакви климатични условия и особености и еднаква поддържана в помещението температура???
Що се отнася до подовия ти дайкин, то аз заподов дрънчщ досега не съм чул, но дори и да има съм убеден, че това ще се дължи най-вече на търговеца/монтажника.За сиестите, ами ако са предназначени за температури до -5 и за по-малко помещение....
Не защитавам никой, просто търся истината, но досега за 35-ца, 42-ка или 50-ка дайкин дрънчаща не съм чул.
Цитат:
Първоначално публикувано от justify
Що се отнася до подовия ти дайкин, то аз заподов дрънчщ досега не съм чул, но дори и да има съм убеден, че това ще се дължи най-вече на търговеца/монтажника.За сиестите, ами ако са предназначени за температури до -5 и за по-малко помещение....
Нали тва казвам, подовия работи перфектно, проблема идва от сиестата. Куца серия си е, онези на които са им сложили подови климатици с външни тела на сиеста е нормално да пищят, прецакали са ги яко. Според Редаси и профешънъл серията, от която има 2 броя също дрънчи следователно има нещо гнило в производството на тия дайкини.
Redasi, я кажи какъв модел са ти външните тела да не се окаже, че са сиеста.
Последно ще ни сменят ли Сиестите със серията профешънъл или ще се правят на умрели лисици? :)
Цитат:
Първоначално публикувано от Zakusal
Последно ще ни сменят ли Сиестите със серията профешънъл или ще се правят на умрели лисици? :)
Във форума никой няма да ти смени нищо - единствения който може да ти смени тялото е този от който си го купил.
Цитат:
А ти какво направи за да ти се реши проблема? Нали не смяташ, че ще позвънят у вас усмихнати техници, с ново външно тяло в ръце и любезно ще те попитат, дали желаеш да ти го подменят?
Цитат:
\
1,Разходка до търговеца,за да го светна за проблема.Резултатът сами разбирате какъв е,но трябваше все пак да пробвам :)
2.Жалба до КЗП-чакам да видя какво ще стане .След това ще я мисля.
Пробвай и ти.
Пусни и тука една жалба (Федерация на потребителите)
http://www.potrebiteli-bg.org/00.html
До колкото знам те реагират по бързо
Също така три търговеца трябва да направиш ПИСМЕНА рекламация в книгата за оплаквания за да може на базата на нея да се предяви иска - т.е. че търговеца отказва да отсрани проблема който имаш с стоката от него. Без такава жалба не можеш да го съдиш.
Здравейте, искам да ви попитам модела FTX 25GV1B/RX25GV1B добър ли е?
приятелю. като чета мненията на капацитетите във форума излиза .че FTX25JV e меко казано боклук и аз съм се набутал с 1200кинта.Препоръчаха ми го за стая 12кв.м Ще поживеем-ще видим.Всеки хвали по-скъпото.но в провинцията с 500лв заплата -толкова София не е България!!!
Цитат:
Първоначално публикувано от diavolovam
Здравейте, искам да ви попитам модела FTX 25GV1B/RX25GV1B добър ли е?
Ами да! - защо да не е добър..... Стига да е добре и правилно оразмерен.
Цитат:
Първоначално публикувано от savov
приятелю. като чета мненията на капацитетите във форума излиза .че FTX25JV e меко казано боклук и аз съм се набутал с 1200кинта.Препоръчаха ми го за стая 12кв.м Ще поживеем-ще видим.Всеки хвали по-скъпото.но в провинцията с 500лв заплата -толкова София не е България!!!
За стая 12 кв. си е точно на мястото...разбира се че винаги има по добри модели ,но ще ти върши чудесна работа и ще има зор при лоша изолация и температури под - 10
Всъшност думата "сиеста" е май испанска и значи нещо като следобедна дрямка (и то май лятна такава). Да не са за испаниския климат тези модели? Често минавам покрай една монтирана отпреди доста години-може би около 10 (тогава не бях чувал за Дайкин) и ще се ослушам тази зима дали подрънква, ако е ползват-мисля че е в толофицирано помещение и само на охлаждане се ползва.
Понеже се порових малко в нета, та какво открих....
По параметри ARXS-G3 и RXG-J2 са еднакви.
http://primeclimate.ru/assets/files/...J2V1B_tech.pdf
И ся какво? Новата сиестата била емура.
rorora, Какво стана със запитването което беше пратил до Daikin - Европа?
Отговориха ли нещо или още се ослушват надявайки се бурята да утихне?
И аз чакам развитие...сигурен ли си че адреса е правилен?