gomor е то пък на 18 да лепи 20 нещо не е ли повредено а??)))))))
Преглед за печат
gomor е то пък на 18 да лепи 20 нещо не е ли повредено а??)))))))
Или термометъра е купуван от магазин за 1лев.Цитат:
Първоначално публикувано от Climatronic
Нищо не е повредено, получава се често при много високи тавани и по-ниско поставено вътрешно тяло, жегата се качва горе над климатикаЦитат:
rsvr и на зададени 18 прави 20?
Ми да, при мене се получи шибано с 2 от климатиците в холовете, там където таваните са 3.40 , климите са доста ниско и при -5....-8, ако си задал 19 прави 21 с каквото и където да го мериш, имам много видове термометри и знам как се мери. Вътрешното тяло е ниско и се лъже, че е студено около него и духа та се кине и поддържа излишна жега, та трябва да се задават по-ниски градуси.Цитат:
Термометъра е дигитален и не е от магазин за 1 лев.Може би е малко по-височко поставен,но все пак казах че съм доволен.Излишно спорим само,плюс това усещам някакъв вид заяждане...знам ли.Казвам това,което виждам,не ми е целта да Ви подвеждам,не сме хлапаци!Джулиане,преди да правиш такива грандиозни умозаключения,искам да ти кажа че тук в провинцията знаем и две и двеста,т.е. имаме и магазин за 1 лев,ходим и по Големото село и доматите не ги ядем с коловете!
Само за инфо.Помещение високо 2,70 .Вътрешното тяло поставено на 7 ст. от тавана.При зададена температура 22 градуса,термометъра на дистанционното показва 23, понякога 24 ,а климатика продължава си духа топло.В най-отдалечените от климатика части на стаята,на 1 м височина от пода ,21-22 градуса измерено с друг термометър.Това на ХЕАТ.....На АУТО като подмине зададената температура изключва.Всичо това при вентилатор на средна степен. :)
Е,моя по същия начин си духа топло,и термометъра е италиански/спешъли фор Джулиан/.Естествено че е в режим HEAT,на авто не съм ги включвал.Ама никой не карам насила да ми вярва!Някои хора твъърде много се задълбочават,когато беше -18 ,при зададени 20 кове 20,сега като е по-топло Ви разказах кви ги прай в спалнята ,която не е никак голяма!Много фактори влияят,ама Вие веднага се гепихте за градусите...как така...ами така!
Твоят климатик ако не се лъжа показва изразходваната ел.енергия,можеш ли да кажеш как се държеше в студовете.Цитат:
Първоначално публикувано от 220voltov
За мое съжаление само моделa за японския пазар има тая опция.При мен само градуси вътре и вън и влажност само вътре.Между другото поставих този въпрос под темата за 100 волтовите клими ,ама никой не отговори. :)Категорично за консумацията мога да говоря ,след като видя сметките за целия отоплителен сезон и ги сравня с тези от лятото,когато нямах още климатик.Първи сметки ,плюс 23 лв. сравнено с летните.Цитат:
Първоначално публикувано от macenko
здравейте,искам да се похваля,че от 2 дена имам ве4е 2 дайкина FTXG25,FTXG35 нямам никакви впечетления нито за разходи нито за нищо ще пиша по нататък но ми направи впечетление че има функция за нощен режим на външното и на вътрешното тяло но това за външното не намирам разлика като ги включа но няма фаида но за вътрешното е по тихо да има та това е от мен за сега......... :jamaika
но ме претеснява ,че 25-тицата е монтиран мах. до тавана на окло 2-3 см. така от уж монтажници който само такива клими слагат дано да не са го сложили само и само да отбият номера защото климата е над гардероб и за да може да обдухва към стаята беше дигнат на тази височина и за това питам какъв би могъл да е най-лошото нещо дето може да се случи и има ли проблем ?
днес 10.03.08 се държат мн добре но ме е яд 4е неможах да ги изпробвам в големия студ но монтажниците казаха че имат монтират в офиса им и не е имало никакъв проблем през големия сняг а те са от русе :ole :ole :ole да се надяваме че няма да има проблеми :) :jamaika
FTXR 28E .Работи в 29 квадрата помещение.В споманатия по долу период,климатика е подържал с 5-7 градуса по-висока температура от съседна неотоплявана стая.Реални 20-22 градуса.Сметка от 15 декември до 15 януари , плюс 56 лева от неотоплявания септември.Точно този интервал е засечен от ЧЕЗ електро България. Това беше най мъгливия и студен период .Като прибавим това ,че по празниците си бяхме в къщи, включително и Нова година , ваканцията на детето също изкарана в къщи,... доволен съм от климатика. :)
Коя фирма внася Daikin в България?
АТАРО, ММСЦитат:
Първоначално публикувано от donevo