Сладур ,станциите на Глобул са само с Дайкин, и то по два на станция,и си ги носят от Гърция.Цитат:
Първоначално публикувано от patra6kov
Преглед за печат
Сладур ,станциите на Глобул са само с Дайкин, и то по два на станция,и си ги носят от Гърция.Цитат:
Добре де, да съм твърдял противното? Човека казва, че ги поддържа ...изцяло и банки и т.н. , та затова питам. Станциите далеч не са целия глобул, независимо, че са съществен елемент.Цитат:
Първоначално публикувано от KonanVarvarina
И не виждам връзка с другото. А и доколкото е известно става въпрос за 2-3 или 4 модела, които са договорени и се поставят на станциите. От тях ли вадим заключение?
Никой не твърди, че не са добри, напротив.
Станциите са не само съществен но и най-важният елемент-няма станции,няма Глобул.Щом хората охлаждат най-важният елемант от бизнаса си с Дайкин-какво има да говорим и спорим ние.Цитат:
Уфффффф, добре беее, карай. Не съм имал особено желание да споря, който разбрал криво, сори.Цитат:
Първоначално публикувано от KonanVarvarina
По тая логика обаче, М/тел са с Мицубиши, а Вивател с Тошиба, а и те да не са по-прости или това да не им е важната част. Е това исках да подчертая.
:)
Здравейте.
Смятам да си купя климатик Дайкин модел:S22FTRS .Искам да разбера дали от някой от вас има някакви впечатления от този модел относно характеристиките му и особено от консумацията му на ел.енергия.Всички мнения ще ми бъдат от полза.
Благодаря ви предварително.
ururu sarara за японския пазар ,топ модел на Дайкин е ,ако цената от близо 3к не те притеснява взимай го .Модела е на 100 волта и с дистанционно на японски.Много икономичен ще е като цяло ,но е маломощен - 2,5 кв номинално топлоотдаване при +7 градуса ,според мен е подходящ за стая до 16 квадрата най много и то ако е добре изолирана
Бихте ли ме посъветвали какъв модел дайкин да си взема за стая от 28 кв.м.,като да бъде икономичен и същевременно мощен.Цената е без значение,въпроса е да е хубав и да е произведен в Япония.Благодаря ви предварително.Всички мнения ще са ми от полза.
модела добре си го избрал ,просто си вземи 28ца .. в Япония са произведени само климатици на 100 волта и с дистанционни с йероглифи .. ако държиш на държавата производител трябва да се примириш с това .. но пък по показатели са 5-10 години напред .. и аз съм хвърлил око на един Дайкин за детската ,японски модел но се колебая между него и още 4-5 марки и модели
Alexi-за себе си знам,че твърдо ще бъде Дайкин и то японски.Но ти казваш,че са на 100 волта,това значи ли,че ще мога да го включа в нашата ел.мрежа?Аз се двоумя между този модел и S25GTSS.Как да разбера кой е 28?
Ще имаш трансформатор за японския климатик. Как ще разбереш кой е 28 - ами в модела си го пише - примерно вместо S25GTSS ще е S28GTSS.
Но ми се струва, че и 28-ца ще е малка за тази стая :081:
В сайта на Термо-клима пише,че тези два модела са за помещения до 35 кв.м.
В такъв случай да не им вярвам ли,защото моят хол е 28 кв.м.?
В сайта на термо-клима такива чудеса пише...Според мен с тези 28 кв.м. си за климатик с поне 4,2 kW номинална отоплителна мощност. Но нека и другите си кажат мнението.
няма да е малък ,тоя модел има много голямо топлоотдаване при отрицателни темп все пак е флагмана на марката .. а какво мислите за Дайкин F22HTNS ,японски модел 07г, с КОП 5.57 ,идва на много прилична цена
Здравейте, можете ли да ми кажете дали модел FTYN 50 F / RTYN 50 E (вътрешно/външно тяло) е инвертор. в брошурата на ММС не е изрично указано. Също так ако знаете подходящи модели (други на Дайкин) за помещение с П образна форма с 2 външни стени - едната е усвоена тераса, другата е към остъклена тераса. Тези стени са северни, с изолация и ПВЦ дограма. В помещението има ТВ, комп., кухненско оборудване - около 4КВТч. Квадратура около 45, кубатура 115-117.
PacetoDG
В П-образно помещение за предпочитане е да се сложат 2 отделни по-малки климатика. В противен случай ще имаш значими температурни разлики.