Re: DAIKIN - мнения за климатиците от тази марка
точната форма на помещението е
Север
|..........|
|.........| Тр |
|* ___|
| | |
| | К |
| Х |___|
| \
|______|
Х - хол 5.10х4.20, Тр - трапезария 3.6х3.6, К - кухня 2.5х2.
...... - прозорци в трапезарията / тераса в хола
\ - брата към коридор
моля предложяте и положение за климатика. - *
Така, че не ме притеснява че кухнята ще има температурна разлика с останалата част.
Цитат:
Първоначално публикувано от ketuna
Бихте ли ме посъветвали какъв модел дайкин да си взема за стая от 28 кв.м.,като да бъде икономичен и същевременно мощен.Цената е без значение,въпроса е да е хубав и да е произведен в Япония.Благодаря ви предварително.Всички мнения ще са ми от полза.
FTXR 28 E :bravo URURU-SARARA. Работи на 220 волта . Твърди се от търговците/ и в рускоговорящите сайтове ,също/, че този модел на Дайкин се произвежда в Ярония.
Цитат:
Първоначално публикувано от ketuna
Бихте ли ме посъветвали какъв модел дайкин да си взема за стая от 28 кв.м.,като да бъде икономичен и същевременно мощен.Цената е без значение,въпроса е да е хубав и да е произведен в Япония.Благодаря ви предварително.Всички мнения ще са ми от полза.
FTXG35E мисля че ще ти свърши чудесна работа и също е произваден в Япония.
много съмнителна работа е това да ви кажа .. при условие че има завод в Белгия за Европа да се произвежда в Япония .. че и за България .. да не бъдем наивни .. японските стоки са и акцизни ,а белгийските не са ...
Цитат:
Първоначално публикувано от PacetoDG
Здравейте, можете ли да ми кажете дали модел FTYN 50 F / RTYN 50 E (вътрешно/външно тяло) е инвертор.
Не е инвертор.
Цитат:
Първоначално публикувано от Alexi
много съмнителна работа е това да ви кажа .. при условие че има завод в Белгия за Европа да се произвежда в Япония .. че и за България .. да не бъдем наивни .. японските стоки са и акцизни ,а белгийските не са ...
абсолютно правилна посока на мислене ,такива филми като произведени в Япония спецялно за българите и видеш ли на 220 волта си е чиста комедия на която се хващат само в техно маркет и на чалга маркет , Японските дайкини
1- са на 100 волта до 18 000 бту
2- са на 200 волта над 18 000 бту
3 - нямат и 1 европейска буквичка
4- претежават кръгъл стикер за сертифицирано качество ЕР ДЖИ - RJ
5-КОП над белгийското копие поне с 1.0 единица
6.-ниво на шум под 25 дицибела вътре о 35 вън
7- не се измерват в БТУ по каталог а Татамити
8- пластмасите на всякъде са направени по-интелигентно - не пукат ,не се усукват при затваряне ,
9- включват комплект и една Гейша за превод на дистанционното
Mmitaka,серията FTXG има и за японският пазар,но под друго име мисля,а и на климатика пише че е произведен в Япония.Нали не мислиш че Daikin са мошенници на дребно.
Цитат:
Първоначално публикувано от KonanVarvarina
Mmitaka,серията FTXG има и за японският пазар,но под друго име мисля,а и на климатика пише че е произведен в Япония.Нали не мислиш че Daikin са мошенници на дребно.
Не следиш мисълта става въпрос за обратното от Япония за България . Това което искаш да подчертаеш е серия FTUX FLAT (S22FTUXS)
Ако имаш конкретен модел който е направен от Японския концерн(не от румънския и белгийския) на 220 волта специално за България и е аргументиран с документация веднага посочи ще бъде интересно за специалистите
При положение, че за японският пазар повечето марки вече изнесоха заводите си почти изцяло /Саньо на 100%/ извън Япония в това число и Дайкин, е смешно да се мисли, че на българският пазар има произведени в Япония модели. Това, че на някой на кашона пише made in Japan е само търговски трик в най-добрия случай ако става въпрос за модел от високият клас може само компресора и някой елементи да идват от Японски завод.
Mmitaka,естествено че от Япония за България,нали не мислиш че обратното е възможно...
blue1,да разбирам ли ,че прехвалените от теб японски климатици втора употреба също не са японски,а това е само търговски трик.
Или ако трябва с една дума да се изрази човек то тя е -"маскари",за едните и другите.
Здравейте, аз поставих два такива климатика (FTXR-42E и FTXS-20D) преди 2 седмици. Все още нямам впечатления, защото не съм ги пускал докато имаше парно (т.е. до вчера). Вчера пуснах големия климатик, настроих го на HEATING и му зададох 23 градуса и влажност STD. Инфото показваше 22 градуса и 45% влажност. Та този започна да топли и след като не спря след известно време, а видимо беше вече топло, видях на инфото, че температурата е 26 градуса. Дадох го на AUTO и започна яко да охлажда. Трябваше да си лягам, та спрях експериментите. Но това, което видях и току що ви описах , никак не ми хареса. Въпросът ми е това нормално ли е или е ненормално (поне според мен) и дали не правя нещо грешно? Мислех, че като има задание климатика ще се опитва да го гони и поддържа, а не да го надхвърля с по няколко градуса.
Нормално е. Трябваше да го оставиш, да си влезе в режим и щеше да стабилизира температурата на градусите зададени от теб. Нали знаеш, че дистанционното има обратна връзка с машината и трябва да се "виждат", това също може да доведе до неточна работа на машината.
Цитат:
Mmitaka,естествено че от Япония за България,нали не мислиш че обратното е възможно...
blue1,да разбирам ли ,че прехвалените от теб японски климатици втора употреба също не са японски,а това е само търговски трик.
Или ако трябва с една дума да се изрази човек то тя е -"маскари",за едните и другите.
така е ,голяма част от новите и втора употреба машини на 100 волта са произведени в китай .. всички Фуджитсу и Санио ,Тошиба се произвежда в Тайланд което си е китайска провинция ,мощните модели на Дайкин и др ... това не е повод да се съмняваме в качеството им ,все пак се произвеждат за японския пазар който е много претенциозен
Цитат:
Първо- ако ми покажеш един мой пост в който съм прехвалвал на всяка цена втората употреба климатици ще те почерпя. Второ- винаги съм подчертавал, че няма значение къде е правен климатика а е важно за кой е правен. Трето- да след 2000 година масово японските фирми изнасят заводите си в Китай даже и тези който произвеждат за вътрешният пазар. Но на теб май повече ти се води безсмислен спор отколкото ти се чете.
Отново ви задавам въпросът , и този път моля не отговаряйте като 16 годишни девственици ,който не знаят темата и пишат каквото знаят ,ПОСОЧЕТЕ МОДЕЛ И КООРДИНАТИ НА ДАЙКИН ПРОИЗВЕДЕН ОТ ЯПОНИЯ ЗА БЪЛГАРИЯ
http://www.daikin.co.jp/aircon/index.html
http://www.daikincc.com/
.... Alexi концерна Daikin Industries Ltd. (Osaka, Japan, отдавна измести вътрешно японското си производство в Китай и запази бизнес център в Осака , абе какво ги мислите тия неща нека някой клиент да се изкаже как се държи гореописаната в тема марка Daikin