Re: DAIKIN - мнения за климатиците от тази марка
Вече 1 година имам два климатика Дайкин - FTXR и FTXS. След отличните впечатления, които имам от лятото и преходните периоди (отоплявам се с парно през зимата и климатика в хола е включен само да овлажнява и отвреме навреме да вкарва свеж въздух), след като руснаците спряха газа и драстично намалиха парното за 2-3 дена при температури -5 - -15, имах възможност да тествам уруру-сарарата на отопление при много ниски температури. Какво да кажа - при -12 навън никъкво обледеняване и никъкъв шум навън. Вътре с него отоплявах хол, кухня и коридор.
А с другия? Как се е държал?
Цитат:
Първоначално публикувано от Бай Миле
...Орязани са от към екстри - нямат око, което да ме следи къде съм, и да духа в обратната посока...
Искам да поясня че,ролята на окото при Даикин не е тази за която говориш,много хора мислят като теб,но бъркат...всъщност окото е сензор за движение и при липса на такова намалява мощността на климатика с цел икономия,при засичането на движение климатика се връща сам на параметрите които са зададени...дано е стало ясно...
Плещиш глупости,без да си в час-окото има И ДВЕТЕ функции.Могат да работят и поотделно,и заедно двете.
vanko68,незнам откъде го измисли това...аз ползавам такъв климатик и имам претенциите да си познавам климатика...един облог вече отказа,ако искаш да ти предложа друг...аман от разбирачи...
Като основна цел е да измести стуята извън обсега на хора...втора цел ако отчете липса на движение продължително време намалява консумацията
KonanVarvarina-Аман от разбирачи ??? Аз с това се храня 9 г бе,човек.И още 10 души след мен. Ето и за теб,да си четеш преди лягане :
www.artcool-bg.com/bg/products/108/
Или влез в сайта на Вулкан 2002,раздела изтегли,дръпни си каталога на БГ и чети колкото сакаш.Има го в FTXS,FTXG,FTXR,FVXS
Какъв ти е климатика,за да ти кажа какво да пипнеш по дистанционното,за да се убедиш сам?
Конан ako 20мин няма никой в стаята чак тогава ще смъкне консумацията=температурата...не спори
vanko68,учудващо е че все още успяваш да се храниш...сега видях че го има това ,но само в FTXS-G серията...а не в цялата FTXS
http://www.ataro.bg/modules/PDdownlo...p?cid=8&lid=19
Моят климатик е:FTXG25Е http://www.ataro.bg/uploads/PDdownlo...tige_FINAL.pdf влиза в тези серии които си посочил че го има...хаиде да видим как ще го накараш да духа встрани от мен, а не върху мен с помоща на окото...
Цитат:
Първоначално публикувано от vanko68
Ако увеличиш оборотите на вътр.вентилатор,бученето изчезва или намалява,нали?
Виж, не се сетих да пипам тръбите. Днес ще ги видя, като се прибера. Но си абсолютно прав - като вдигна оборотите на вентилатора и бученето от външното спира, като му включа "нощния" режим тръгва да "излита" ;)
Би било добре на "авто" сам да си вдига оборотите като види зор, но като паднат температурите повечко не го прави коректно. За сега го оставих на 3-та степен и цяла нощ си беше тихичък. Явно така трябва да го карам при по-студено време, като се постопли - пак на "ауто". Да го бяха описали поне в инструкцията му за експлоатация.
Някой да знае откъде да си дръпна техническа документация за този модел? Имам характеристики за климите с външно тяло RXS25G2V1B, но за моя няма таблицата с КОП-овете при различни температури, но предполагам, че при -10* не пада под 4.
Цитат:
Първоначално публикувано от jdg
Виж, не се сетих да пипам тръбите. Днес ще ги видя, като се прибера. Но си абсолютно прав - като вдигна оборотите на вентилатора и бученето от външното спира, като му включа "нощния" режим тръгва да "излита" ;)
Би било добре на "авто" сам да си вдига оборотите като види зор, но като паднат температурите повечко не го прави коректно. За сега го оставих на 3-та степен и цяла нощ си беше тихичък. Явно така трябва да го карам при по-студено време, като се постопли - пак на "ауто". Да го бяха описали поне в инструкцията му за експлоатация.
Някой да знае откъде да си дръпна техническа документация за този модел? Имам характеристики за климите с външно тяло RXS25G2V1B, но за моя няма таблицата с КОП-овете при различни температури, но предполагам, че при -10* не пада под 4.
На теб не ти ли дадоха инструкция за ползване на климатика? Аз чак сега я погледнах моята. Та ето какво пише:
"... климатикът не трябва да се пуска на ауто вентилатор...
... човек трябва да стои отвън до външното тяло с кофа гореща вода, с нивелир, с няколко тампона, подходящи инструменти, ако се наложи да сваля капака, да маха ненужни вати, или да размразява такива, да накланя агрегата в една или друга посока...
Ако все пак реши да влезе на топло, хубаво е да може да сваля вътрешното тяло, да пробива дупки в гипскартона и пръска монтажна пяна...
Хубаво е човек да е минал курс за ползване на Дайкин преди да реши да си купува такъв...
Копчетата по дистанционното не трябва да се ползват както си искате - само на 1-2 установки работи, останалото са ненужни и забранени функции, освен ако не искате пълен дискомфорт. Окото ви следи навсякъде и знае, ако правите нещо нередно - внимавайте!!!...
Окото има и трета функция: скрита камера, която предава образа директно във фирмата и служи за диагностика от разстояние, така че не си играйте с дистанционното..."
Това са извадки от инструкцията за ползване - надявам се да съм бил полезен. Има още много правила за правилно ползване, които могат да помогнат за нормалното функциониране на тази толкова сложна и невероятна машина. Питайте!
Цитат:
Първоначално публикувано от jdg
Но си абсолютно прав - като вдигна оборотите на вентилатора и бученето от външното спира, като му включа "нощния" режим тръгва да "излита" ;)
Което навежда на мисълта, че на ниски обороти вентилатора не усрява да извлече достатъчно добре топлината, което пък от своя страна води до по-високо налягане в системата, а от там идат и вибрациите на компресора :) все пак нека по-знаещите се изкажат по въпроса.
saissais
Дай по-весело човече- иде лято... :god
saissais,ако използваше тази енергия да досаждаш на монтажната фирма,а не да хленчиш във форума,досега щеше да си решиш проблемите.
Конан,сензора е двуканален за моделите от началото на 2008г.Има го само в FTXS-G моделa.
KonanVarvarina Я си снимай дистанционното и го постни тук.
vanko68,опомни се бе човече...в горният си пост ти казах в кой модел го има това двуканално око...jori,също го каза,но незнам защо на мен,а не на теб "професионалиста"...дадох ти линк в който се вижда че окото на моят климатик е само сензор за движение,какво ще ти помогне дистанционното...
Цитат:
Първоначално публикувано от vanko68
KonanVarvarina-Аман от разбирачи ??? Аз с това се храня 9 г бе,човек.И още 10 души след мен. Ето и за теб,да си четеш преди лягане :
www.artcool-bg.com/bg/products/108/
Или влез в сайта на Вулкан 2002,раздела изтегли,дръпни си каталога на БГ и чети колкото сакаш.Има го в FTXS,FTXG,FTXR,FVXS
Какъв ти е климатика,за да ти кажа какво да пипнеш по дистанционното,за да се убедиш сам?
Този ти пост е пълна глупост и показва "професионализма" ти...в някой от споменатите серии даже въобще нямат око "професионалисте"...
За мен като обикновен потребител на климатиците от тази марка е нормално да не съм забелязал че през 2008г.,е излязал модел с двуканално око... за теб като "професионалист" за какъвто претендираш че си е напълно непростимо...все още чакам да ми кажеш как да си настроя окото...