И то е ;)
Преглед за печат
Така е, дори очаквах повече дефрости. И тази нощ не чух нищо, преди да заспя датчика на външното отчиташе 0.7гр. Сега е около 2гр., вали дъжд и е висока влажността.
Да отбележа, че го държа на 22 гр., с корекция -2гр., в стаята се поддържат 23гр.
Бях малко на тръни, все пак сме чели за дефрости на 40 мин. при висока влажност и т.н. Дано все така редки да останат, за сега е повече от добре.
Дефрости над 0 много рядко ще видиш. Поне при моята перфера е така. Трябва да го набичиш на концумация поне 350-400 вата и да го направи по нужда.
Ами странна птица е. Никаква логика не хващам при дефростите. Снощи застудя, пусна се студен вятър и около 0-та ми направи 2-3 дефроста през 2ч. без никаква нужда. Чист ТО, влажността заради вятъра нищо фрапиращо - 76%. През нощта паднаха на -1 -2гр. и си правеше контролен през 4ч. Ония дни при по-висока влажност и заскрежаване ги правеше по-рядко. Иди го разбери.
Да, около 0-та му се случва да прави по дефрост на 2ч., понякога прави на 4ч. Топлпобменника на моменти го виждам с минимално заскрежаване, но това му е. Тази нощ беше пак -1-2, с висока влажност, има все още слана навън. Добре, че го прави тихо, иначе нямаше да го изтрая. Язък им за доброто управление на всичко, ама както и да е. Честно, очаквах го, добре че отговори и на другото ми очакване за тих процес на размразяване, иначе....
еми колко да е тих тоя процес ,гледам знаеш точно на колко часа размразява :) пак добре че не ги е подкарал на 45мин - час
Да не ти отговарям в онази тема, че му я оспамихме на човека.
Да оспамим малко и тази.
Като цяло всички климатици имат недостатъци.
Обаче ДКН и МЕ са с най малко. :)
Как може дефрост на 4 или 2 часа както е в твоя случай при Дайкина да се води за недостатък а всичките проблеми с МХИ и Тошиба които се стоварват на главите на "пациентите" да са нещо нормално което се лекувало.
Стига де.
Голям трън ти е този дефрост на суха пита. И въпреки това при мен това е машината с най малко дефрости.(ще погледна записите от тази нощ, беше около -3)
Ти поне мина през всички марки. Не разбра ли, че това нешо не става за отопление.
Преглътни ги тези дефрости и скоро ще разбереш, че това е най добрата ти инвестиция в климатик до момента. Разбира се ако не си купиш Китайски. Тогава пък разбираш, че предишните ти инвестиции за скъпи климатици са били най голямата глупост.
Усещам съжалението в теб, че си махна МЕто и се впусна в търсене на по комфортен климатик за сталня.
Такова животно нема :)
Аз бих пробвал с един мод на тръбния датчик, ако е на достъпно място външното тяло, то е ясно че се презастраховат някои марки с тези чести дефрости.
Тия дефрости са ми трън, защото ако ги нямаше, щастието щеше да е пълно. Аз разбирам да имаше нужда от тях, тогава по-лесно се преглъща. Тошибата ми има на зима по 3-4 дефроста, Хевито в хола от седмица и нещо по цял ден седя под него, че съм си вкъщи и днес направи втория си дефрост за всичките тези дни, защото беше побелял целия. Консумацията му се върти със 100-200W над Дайкина/ Тошибата, а топли 45м2. Значи можело висока ефективност и без дефрости през 2 часа. Това са глупави (без да се обиждаш) извинения за нескопосан дефрост алгоритъм. Поне са достатъчно тихи, че да не не будят. Машината е супер, очаквах контролни дефрости на 4ч, ама тия на 2ч са абсолютна дивотия, при условие че няма никакъв скреж.
За китайските клими няма да коментирам...
след като видях Мидеята как работи ,следващия ми климатик ще е пак Мидея ,примерно Оазис за хола и то пак 25ца
Алекси, кажи му.
Гри сущо топлят много и дефростват малко. Поне Ферито което ме топли в момента.
Има и разни производни които са не по големи боклуци от "класните" марки. Самоче са на тройно по ниска цена.
По темата:
Ще публикувам записа на моя от тази нощ. Не вярвам да е направил повече от два дефроста.
Росене пробвай да го държиш на задание 22 може това да е причината за само контролните дефрости при мен.
Ако и това не помогне значи може и нещо да са пипали по R-ките.
Нищо не са пипали на R-ките. Само около 0 ги кара някъде на 2ч. И то не винаги. Даже имам чувстото, че и влажността не му влияе толкова. Иначе през нощта е направил сигурно 1, което значи през 4 часа. Казвам сигурно, защото не съм чул нищо. Заданието си е 22гр., като поддържа 23 и нещо. Даже си бачка и он/офф от време на време. Явно смята, че около 0-та е най-вероятно да се образува скреж и са се презастраховали.
П.п. Машината откъм тишина е абсолютно незабележима, не съм виждал по-тиха и деликатна работа. Не го разбираш кога работи, кога офф-ва и т.н. В същото време е равномерно топло навсякъде. Просто тия дефрости на 2ч са против всякаква логика. Не хващам никаква закономерност кога решава да пусне на 2 или 4ч. И то не, че толкова ме дразни шума от кипене и местене на клапата, което е 20-30сек и не е кой знае колко шумно, ами самия факт, че е абсолютно ненужно. За контролния на 4ч. си трая.