Re: Размисли и страсти с hP_Pavilion
Цитат:
Първоначално публикувано от saissais
а всъщност това са Хайери в пластмасите на Дайкин. Скоро смятам да пусна клип в нета, така както има един готин клип с шум от Тошиба. На моя клип ще има името на фирмата, от която е това чудо.
Не помня кога бях писал за даикин че в действителност е марка която поръчва свой модели за направа в други заводи тоест даикин е търговска марка както навремето квеле. Когато работех с втора употреба понеже влизаше в работата ми да си подгатвям климатици в сервиза на вносителя бях изненадан че даикин има вентилатори компресори на самсунг дори дизаина на вътрешните е 1 към 1 с някой модели. Така че не ме учудва да е самсунг с надписи даикин.
Малко по горни постове имаше коментари за мултисплит затова качвам тази схема .http://m.sibir.bg/uploads_bg/img/019..._1139995_r.jpg
Не знам за старите Дайкини как е,и силно ме съмнява да са имали нещо общо със Самсунг.Политиката на Дайкин не е такава,особено откъм компресорите.По всички каталози и сайтове декларират,че влаганите компресори в техните машини са си 100% Дайкин,да не говорим за обратното-Дайкин компресор в друга машина?
Това си е ментарджийстване от Самсунг на тема Дайкин.А не обратното.
А за сегашните модели-всичко е внос от Европа,от Белгия,Чехия .Помагал съм при разтоварването на камионите на вносител и съм се вглеждал в надписите,печатите,контейнерите да видя и намек за внос от друго място.Е не е така,всичко си е редовно.А и не вярвам Хайер да има производство в Европа.
Мислиш ли,че на Бутката ще му стане по-ясно от тази елементарна схема?
Мога да го докажа лесно имам един такъв на много удобно място отварям го и снимам и това е климатик от япония 100волтов.
Като казахте духане, ще спомена как съм виждал да се проверява вакуума в тръбите - с уста и смукане-духане, не с манометър!!! Тва е то - монтажник да си...
Цитат:
Първоначално публикувано от enkov
Като казахте духане, ще спомена как съм виждал да се проверява вакуума в тръбите - с уста и смукане-духане, не с манометър!!! Тва е то - монтажник да си...
Това каде го правят да вземем да се поучим?
Цитат:
Не помня кога бях писал за даикин че в действителност е марка която поръчва свой модели за направа в други заводи тоест даикин е търговска марка както навремето квеле.
Объркал си рейса пич.Мога да ти пусна снимки на Дайкин произведен в Грее,но те са само за Китай и може би Япония.Такива изобщо не идват в Европа.
VeleV.Klima-какво ще докажеш,като отвориш и снимаш климатика-че е Самсунг менте с лепенка Дайкин?
jori- Дайкин направиха договор май с Грее за съвместно производство в заводите на Грее с техника на Дайкин.И както си писал,май беше само за китайския пазар,около 500 000 бр.
Ако Samsung имаше поне кутията на Daikin нямаше да е такава трагедия.... Вчера един доктор дойде да ми се оплаче, че с негов колега си разделили по един от тия от "Метро" дето са по 2 бр за 700 лв и навсякъде в града им отказали монтаж....
Хахахахахаха.Ебати ситуацията.Ми слагайте ги без гаранция тез дървета.От Метрото не са ли им дали монтажна фирма?
enkov- накратко-трябва да се набляга на духането,пардон,на духовния живот.
Цитат:
Първоначално публикувано от enkov
Стига бе. :blob
Тва си е малоумно.
Е, все пак да не слагаме всички под един знаменател. :)
Не сте ме разбрали правилно климатика не е менте тои е втора употреба внесен от япония даикин си е но компонентите са самсунг.
Ние няма да им откажем монтаж гаранция не поемаме но монтажа защо да не го правим и без това работа няма толкова сега.
Тъй де, да го сложим без гаранция добре, ама ако тръгне добре , и човека ще плати, АМИ око не тръгне? Пък и за клима за 350 лв - мнооого му се видяха на човека 150 лв за монтажа. Той бил навит да дае не повече от 50-60, така си мислел че вървял монтажа на тези клими. От "Метро", там били казвали... няма проблем,това е климатик, който всеки ще ви монтира.... С една дума грабвай и бъди щастлив....
Ами да си купи сам материалите и за 50-60 лв и аз ще го направя без гаранции
Ако е за без гаранция, с комшията на каса бира - ще си го монтират и сами ако е въпроса :)), но не е! Тия моделчета разбирам че са в рискова група и имането на гаранция е препоръчително.
То е препоръчително,ако си собственика.А как да намериш фирма будала,която да си губи времето с ремонти и проблеми?