Re:Дайкин FTXS25G - шумове и вибрации от външните тела
Мнението за хеликоптерите си е там, защото всеки има право на собствено мнение и виждане за нещата. Не може отговора на това мнение да бъдат всякакви личностни квалификации към този, който го е изказал, а пък и той да отговаря със същото. Този път по изключение не бяха изтрити целите постове, в които се влизаше в между личностни нападки, а само изреченията, които ги съдържат.
Правилата за писане във форума са създадени, за да може той да бъде във вид приятен за четене и участие. Ако това не е така този, който веднъж го е посетил няма да повтори. Посетител влязъл да търси информация за тематиката, която го вълнува не го интересуват междуличностните отношения и проблеми на участниците.
Цитат:
Първоначално публикувано от rkk
...нали уж форума толерирал Дайкин...глупости на търкалета ,къде е колегата но оне да се изкаже сега .
Ето го.
Дано наистина от забележката ми да е имало някаква полза сега, а и за напред. :Drinks:
Цитат:
Първоначално публикувано от valen1
... Посетител влязъл да търси информация за тематиката, която го вълнува не го интересуват междуличностните отношения и проблеми между участниците.
Велев, Ванко- това тук го прочетете внимателно и вземете най-после се спрете с пишкомеренето и обидите (от които и вие нямате никаква полза).
Когато напиша нещо което съм сигурен Ванко винаги ми отговаряше с ехидни реплики. "Каквото повикало такова се обадило"Поговорка.
В кое си "бил" сигурен???
Цитат:
Първоначално публикувано от vanko68
БИРО - видя ли,че е нещо просто и елементарно....Възможно е някъде в складове или транспорт да са наклонили или поизтървали странично външното и компресора " да е увиснал" на тръбите си,а не на тампоните. Тука в Сф имаше една истерия миналата зима със SAISSAIS и там след подобна интервенция всичко се оправи. Наскоро човека писа във форума,че пак се извинява и е невероятно доволен от тазгодишната работа на климатика. Дано се окаже това и да си го ползваш вече нормално...А и в това време можеш да отвориш прозорците на спрял климатик да поизстине и след това да го пуснеш на макс. Няма начин да не се напъне поне за няколко мин и да видиш дали има разлика.
Biro -Спокойно можеш да тестваш климатика по начина описан от колегата .Отваряш да се проветри примерно за половин час и пускаш пълна мощност.
Тествах ама си ба4ка нормално, проблема е че той си бачкаше преди нормално на топло та дори и да е супер натоварен. Падне ли външната темп. под 0 /или под -3 за да сме по сигурни/ без натоварване си тресе. Аз разбирам дали е натоварен или не като замервам консумираната мощност - при -5 градуса на вън и консумация около 400-450 вата тресе, при същата външна темп. но при повишена мощност (отворен прозорец) 600-800вата климатика не тресе. При 0 градуса +2 градуса и нагоре климатика не тресе при каквото и да било натоварване. Това е преди намесата на твоя колега. Сега не знам как ще е при външни температури под 0.
Мисля, че ще разберше чак другата зима. Дано не греша, но май толкова беше студа.
Да, само дето като дойде зимата и никой не иска да отваря климатика щото било студено и трудо се работело. А като стане топло и ми се заявява че си работи нормално.
Дано не греша, но май толкова беше студа.
Дано да грешиш. :Drinks:
Защо бе, за какво ти е този студ? Стига толкова студ, да има малко и за другата зима! :)
Бучат си външните тела и толкоз.Ето снощи се събуждам към 2:30 да пия вода и се чува бууууууууу.Е сега какво иска??Нивелация има,тръбичката конденза на външното тяло я ням,филтрите са чисти.....всичко съм направил но его бръмчи си.
sladi4kia, моя не бучи за сега ама то е сравнително топло в момента. даже от днес почнах да ги спирам през деня.
Цитат:
Първоначално публикувано от sladi4kia
Бучат си външните тела и толкоз.Ето снощи се събуждам към 2:30 да пия вода и се чува бууууууууу.Е сега какво иска??Нивелация има,тръбичката конденза на външното тяло я ням,филтрите са чисти.....всичко съм направил но его бръмчи си.
Е пък нали не си се СЪБУДИЛ от бученето, а сам си станал от ЖажДА... :Drinks: :) :))
Кой те кара да слушаш външното тяло :016:
Днес смених тампоните с по-мек тип на едно от въшните тела.За сега нямам категорични наблюдения за тяхната полза , заради топлото време.След време ще се разбере.
Тампони на Дайкин...?Това е супер смешно - намерете причината за шума а не се опитвайте да гадаете.Обаждай се на тези дето са монтирали климатика и да дойдат да го погледнат ,ако трябва да го отворят и ще се разбере какво е .В много случаи е елементарно.