Страница 2 от 2 ПърваПърва 12
Резултати от 16 до 19 от общо 19

Климатик за много ниски външни температури!

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006
    Мнения
    5,563
    #16

    Re:Климатик за много ниски външни температури!

    Това пък как го измисли?!

  2.  
     
  3. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009
    Мнения
    9,302
    #17

    Re:Климатик за много ниски външни температури!

    Ако в помещението се стои с дълъг ръкав зимата и желаеш температура 20-21 градуса според мен един дайкин FTX71GV сложен на страничната стена на около 2 до 3 метра от входната врата ще ти свърши работа.За другото помещение което е около 60 куб. м. най-подходящия като мощност климатик според мен е фуджитсу 12 ЛД, което аз бих заменил с дайкин FTX50GV при условие, че са свързани помещениета с врата и естеството на работата не изисква вратата между двете помещения да е затворена.Тогава може да се сложи един дайкин FTX50GV, който е по-мощен от фуджитсу 12 ЛД(и за това помещение ще има мощност в излишък), но е на същата цена и при необходимост ще се отваря вратата и излишъка от мощност ще помага на климатика в голямото помещение

    В този случай ако се наложи и поради това, че не достигате желаната температура(което според мен ще е изключение, може да се монтира по-късно още един климатик в голямото помещение.В този случай ще може по-добре да се преценят нуждите от отопление на голямото помещение и по-прецизно да се избере климатик, ако дайкин FTX71GV не може да се справя с помощта на 50-ката от по-малкото помещение..Предполагам, че цената на 2-та климатика може и да ви направят малка отстъпка от 100-200лева и ще струват общо с монтаж около 3500-3600лева.За охлаждането не се безпокой.Лятото температурата която трява да преодолеят е в рамките на до 15 градуса.Големите разлики са зимата.

  4. Novice
    Тук е от
    Oct 2010
    Мнения
    5
    #18

    Re:Климатик за много ниски външни температури!

    Благодарна съм на всички ви за отговорите! Не искам да споря с никой за температури , наистина не мисля, че нужно. Искам просто климатиците, които ще изберем да са подгоотвени и за тежки зими. Lupus, последните години наистина температурите са приемливи през зимата, и много високи през лятото но на въпроса ти дали съм виждала Дунав някога замръзнал ще ти отговоря твърдо ДА. Не питам дали климатиците, които ми предлагате ще охлаждат, защото макар и да съм пълен лаик по отношение на тази техника до колкото съм чела в нета всеки климатик може да охлажда, но не всеки може да те топли. Предполагам, че моделите които сте ми предложили ще се справят с охлаждането, а ако греша моля поправете ме.
    еddy, предложението ти е много разумно, точно това мислим да направим с мъжът ми. Ще сложим преходна врата пред входа и така ще имаме по-малко загуби на топъл въздух от помещението. Аз мисля, че споменах за това по-горе.
    Оказа се все пак, че съм грешала и в Силистра намерихме днес фирма, в която имаше кой да изкаже по-професионално мнение. Фирмата е варненска, а не силистренска, може би това има значение. Мъжът, който ни консултира напълно подкрепи предложенията дадени от вас една 50-ка и една 60-ка за голямото помещение, за да има мъничко аванс и една 50-ка за малкото помещение. Решихме с мъжът ми да сложим по-мощен климатик и за малкото помещение защото вероятно често вратата от малкото помещение към коридора ще бъде отворена и така площа се увеличава с още мъничко.
    Безкрайно благодаря на всички ви за отделеното време и за съветите мисля че намерихме отговора на въпросите си!

  5. Member
    Тук е от
    Jan 2008
    Мнения
    662
    #19

    Re:Климатик за много ниски външни температури!

    [quote=eddy ]
    Много точно!

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 2 от 2 ПърваПърва 12

Подобни теми

  1. SHARP AY/АЕ-XPC9JR става шумен при ниски температури
    От imegogo във форум Климатици Sharp, Sanyo
    Отговори: 3
    Последно: 17-02-12, 20:06
  2. general 12LGC постоянно размразява при положителни външни температури
    От beleg във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 24
    Последно: 27-01-11, 13:10
  3. Отопление с климатик при външни температури над +15 градуса
    От KonanVarvarina във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 22
    Последно: 26-02-08, 16:37
  4. керамичен плот и ниски температури ?
    От vast във форум Бяла техника
    Отговори: 5
    Последно: 15-04-06, 19:26
  5. Ниски температури в стаята?
    От Shegobieca във форум Общ - хардуер
    Отговори: 19
    Последно: 22-11-05, 17:13

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе