Здравейте на всичкиХола ми е със споменатите размери в заглавието,интересувам се каква е разликата между двата модела и дали ли заслужава разликата в цената им?
Благодаря на всички отзовали се
![]()
Здравейте на всичкиХола ми е със споменатите размери в заглавието,интересувам се каква е разликата между двата модела и дали ли заслужава разликата в цената им?
Благодаря на всички отзовали се
![]()
За това огромно помещение не бих се доверил само на една машина, а бих сложил две, една срещу друга.Комфорта ще е много по-добър.Как си с изолацията.
По-скъпия модел има повече екстри и според мен не си заслужава разликата в цената.Първоначално публикувано от ivo8074
В това помещение по-добре сложи два FTX50GV.
Екстрите са еднакви.Разликата е софтуерна според мен.Две машини ,но не една срещу друга...(преди години имах случай при който два климатика монтирани по този начин и на автоматичен режим редуваха единия топли- другия решава ,че е много топло и изстудява...СМЯХ...ама на собственника не му беше много смешно.
Не си заслужава разликата в цената,но не си дал ясни параметри на помещението и съседните помещения , изолацията и др. подобни фактори...
С тази информация не можеш да получиш истински съвет,най много някой да те насмете и да вземеш грешно решение...
Защо да са еднакви екстрите? Нали по-скъпия е от FTXS серията, би трябвало да има седмичен програматор и местене на въздушната струя от хората в помещението. Да не би само този модел да е орязан откъм екстри спрямо събратята си? Тогава цената му защо ще е толкова висока?
От април насам моделите Комфорт 50,60 ,71 имат 3 Д функция и интелигентно око,разликата доколкото знам е софтуера и седмичния програматор .Първоначално публикувано от rist
Аз знам че имат око, но при тях то върши само спестяващата функция, докато при по-скъпите окото може и да следи къде са хората в помещението и да отклонява струята от тях. Седмичния програматор също е само при по-скъпите.
Не ,окото има две функции и ги има и двете в 50,60 ,71 Комфорт ...в грешка си нещо.Първоначално публикувано от rist
Аз имам 50 Комфорт и тя няма избягване на хората.
Аз също бих заложил на няколко машини - ako има възможност .Първоначално публикувано от edi1
![]()
Благодаря много на всички за мненията,мой познат ще ми слага климите и също ме съветва за 2 броя.Помещението е приземен етаж от къща с PVC дограма,но температурите тук зимата са минимум 0 градуса,така че мисля че наистина ще е по-удачно да взема 2бр. 14000 BTU: FTXS42G2V1B
Мисля си, че 2 броя FTX50G ще ти свършат работа, ще спестиш доста пари.
аз в момента съм с 71gv в 120 кубика хол с 17 кв.м. прозорци, това ми е първи сезон къща и помощ няма от никъде, засега въпреки моите опасения при -10 градуса вътре съм задал 22 той гони 23,5 и нямам проблеми, незнам дали ще смогне при -15 и нагоре, единствено е малко по-шумен според мен, но при избора ми надделя практичноста- иначе за 1000 лв повече щях да сложа 2 бр ftx50gv и може би щях да съм по-спокоен
Поправи ме ако греша, но ти май беше който се презапаси както срещу студа, така и срещу гнева на съпруга/приятелка...Първоначално публикувано от dobrinov
Избора ти беше правилен, достатъчно мощен е според мен и аз бих постъпил така.
Извинявам се ,грешката е моя - окото е само с една функция.Първоначално публикувано от rkk