Re:Daikin - мнения за моделите на тази марка II част
Цитат:
Първоначално публикувано от pippo
Здравейте,
Не успях да намеря подобна информация и затова ще питам в тази тема.
1. Някой може ли да сподели FTXS серията има ли някакво подгряване или такава система не е предвидена.
2. Каква е разликата между уж еднаквите FTXS-K, J, G. Уж са само с различна година на производство и от там смяна на буквата. В някои саитове на търговци за една и съща големина 25ца, дават J модела с по-висок COP отколкото К модела.
3. Тъй като в къщи имам две машини от G серията, се интересувам наблюдават ли се някакви подобрения в K серията. Силно ме интересува въпроса с изработката и сглобката на машината. Тракащите решетки на външните тела отново ли трябва да се побългаряват или поне този проблем вече е решен.
Честно казано - разочарован съм! Не от моите машини, а от марката. Не виждам никакво развитие при тях за последните 10г., напротив. Освен дизайнерски промени, друго нищо, даже според мен, влошаване на показателите. Е вярно, малко по висок КОП, но на всички е ясно от къде идват тези 0.2-0.5 повишение. Като видя японските им модели, се чудя, какво е общото на европейските с марката!
истински суперспециалист
като оня с кроасаните
Да попитам гледам цената на Daikin FTX71G в магазините е около 3800лв, а виждам в някои онлайн сайтове го има по 2800лв ....... много ми е странна разликата в цената. Някой може ли да каже защо го има това нещо и кой от 2-та да си взема?
Скъпото е FTXS71G, a "евтиното" е FTX71GV
Да правилно,и другото е че се произвеждат в Белгииският завод.
и аз да попитам що в англия има евтини урурота а тук не? 28ка е 855 British pounds sterling = 2110.6615 Bulgarian leva
листата е стара но на пример : pdf
цената в бг е леко полеко нагоре :) сигурно ддс-то ме бърка мамицата му.
справка ммц - 3582 с ддс без монтаж.
1 Прикачен файл(ове)
Щото искат всичко да започнем да си купуваме от чужбина.Аз вече започнах с обувки- 9 чифта съм си поръчал за 3 месеца и още ще поръчам до края на годината.Ще премина на "доставки от чужбина" за всичко по-евтино или по -качествено с приблизително същата цена като в Бг.Като дойде време може да взема един бус и да го накачора от чужбина с нови климатици-засега се очертават поне 3 броя...
В Англия при минимална заплата от 1086(евро) 1496 паунда им стигат напълно на английските търговци и за да печелят добре, на нашите едва 5000 лева им стигат при минимална заплата от 123 евро за 50-ка Nexura ...
Ма края се вижда, това е стока/продукт и може да се закупи от цял свят, а не е услуга която се ползва на място(макар, че вече и услугите се интернационализираха-например зъболекарските -идват от САЩ и цяла Европа да си правят зъбите евтино в Бг).
Нито комунизЪма ни беше истински, нито капитализЪма ни е истински...
С други думи :"Хубава работа, ама българска..."
1 Прикачен файл(ове)
( justify ) Много си прав.IKEA например продава същите стоки и в Гърция , но на два пъти по ниски цени,понеже те са по бедни от нас и получават и по ниски заплати.Ха Ха Ха.В цяла европа заплатите са много по големи от нашите,но ние си купуваме от тях я прах за пране я шоколади и сокове,или там каквото ти е нужно,защото са по евтини от тук.Може с високите цени да компенсираме ниските заплати.Спирам че се отплесваме от темата.
ето значи кой е виновен за всичко-ДЖЪСТИ.............РАЗКРИТ СИ ...............МРЪСНИК МРЪСЕН
Цитат:
Първоначално публикувано от tweeg
Скъпото е FTXS71G, a "евтиното" е FTX71GV
Предлагат ми го на 3 места с 3 различни цени все този модел FTX71G. Тези които го дават най-скъпо го водят, че бил правен в Тайван май казаха, а другите били в Чехия .... за това била разликата в цените.
вътрешните тела и при двата модела са от Тайван, а външните от Чехия
При тези скъпите и двете тела ли са от Тайван?
Цитат:
Първоначално публикувано от pulsedriverbg
Предлагат ми го на 3 места с 3 различни цени все този модел FTX71G. Тези които го дават най-скъпо го водят, че бил правен в Тайван май казаха, а другите били в Чехия .... за това била разликата в цените.
аха точно за това е разликата :) да няма черешови дръвчета пред офиса им?
виж и касетите им ако ще се дават толкова парички има интересни модели с по-добри копове от стенните.
Уж и 2те са Тайван, поне не са ми казвали, че едното не е :)
Държа на стенния монтаж, защото нямам място за друг тип. Иначе за черешовите не го схванах пиши ми на лично ако трябва...
Отговор: Re:Daikin - мнения за моделите на тази марка II част
Здравейте,
Тази зима за първа година ще сме без парно и затова ще купуваме климатик, спряла съм се на марката Дайкин. Стаята е 18 кв. м в панелен блок (не е първи, нито последен етаж), с пвц дограма, без изолация, с две външни стени (едната северна, а другата западна с прозорец и врата за тераса - 3, 5/ 4 кв. м). Ще се ползва най-вече за отопление около 22-24 градуса. Кои модели бихте ми препоръчали?
Попрочетох мненията във форума и общото мнение май клони към серията Professional FTXS (след Ururu Sarara). Кой от двата модела е подходящ за описаното помещение FTXS 25 или FTXS 35? В сайтове на различните фирми попадам на FTXS 25 (35) D, G, J или К, каква е разликата?
Отговор: Daikin - мнения за моделите на тази марка II част
FTXS 35 по скоро, поне според мен. поне докато сложите изолация леко запасче няма да е излишно. а и 25-чка в 18м2 си е малко малко.
биквите са различните версии през годините , като К е най новия после е J по-старо G , D аз не съм виждал или е много старо или много ново.
тези букви да не те притесняват много каквото и да вземеш буквата която е важна е S-а преди цифрите. тя ти гарантира по-добрия коп и дефрости спрямо базовия модел без S.
успех.