Отговор: Daikin - мнения за моделите на тази марка II част
Имам AN22HKS и е най-тих на "тих" режим на вентилатора. Фирмата трябва да ти е дала превод на дистанционното. На моят тих режим е иконата горе вдясно в раздела за вентилатор /на дистанционното/. Все пак пусни снимка на ДУ /или поне тип/, за да могат хората, които разбират да ти отговорят. Виж тук дали го няма твоето дистанционно: http://plovdivclima.blogspot.com/p/2.html Или тук:http://mmitaka.snimka.bg/other/daikin.613866
Цитат:
Първоначално публикувано от
SPSt
Дадъха ми превод ама няма упътване и понеже има доста функции и копчета не съм сигурен дали не трябва да включа нещо.Това е моето дистанционноSnimka.bg: DAIKIN - Други - mmitaka има и капак Snimka.bg: DAIKIN - Други - mmitaka Инъче го държа на сън и пак си бучи такъв, дори и като не духа.
Насочил съм се към Dakin FTX50GV1B. Помещението е хол с кухненски бокс, южен, вътрешен, с ПВЦ дограма, междинен етаж. Кубатурата е 72 кубикa, площта е 28,5 м2. Ще го ползвам за отопление, като желаната температура е 22 градуса. Става дума за Велико Търново, а тук зимата температурите падат доста. До сега имах Мидеа 18-ка конвенционален. Топлеше,но и сметките за ток си ги биваше.
Бива, но зависи на каква цена ти го предлагат? Ако е новата, има и по-добри машини. Ако е старата няма по-добро. ;)
Цитат:
Mega
Бива, но зависи на каква цена ти го предлагат? Ако е новата, има и по-добри машини. Ако е старата няма по-добро. ;)
Ами за 2100 лв с вкл; монтаж - не знам нова ли е или стара цената.
Нямам навика да настоявам. Всеки има глава на раменете си, но все пак, виж цените, но и сравни параметри и възможности:
1. Toshiba RAS13SKVP2-E/RAS13SAVP2-E SUPER DAISEIKAI6
Разликата в цените с Дайкина е около 100лв! Класовете са несравними!
v5rov, не че дайкинчето е лоша машина, но за този бюджет има по добри предложения...tony34al ти е предложил едно от тях. Мога да допълня с General Fujitsu ASHG18LFCA, Hitachi RAK50PPA Performance, LG CS18AQ Deluxe Inverter V, Fujitsu AS-W40B2.
Цитат:
v5rov
Насочил съм се към Dakin FTX50GV1B. Помещението е хол с кухненски бокс, южен, вътрешен, с ПВЦ дограма, междинен етаж. Кубатурата е 72 кубикa, площта е 28,5 м2. Ще го ползвам за отопление, като желаната температура е 22 градуса. Става дума за Велико Търново, а тук зимата температурите падат доста. До сега имах Мидеа 18-ка конвенционален. Топлеше,но и сметките за ток си ги биваше.
С 60-ка отоплявам 45м2 с отворен портал към още 12 антре + коридор.
Кофтито на тази серия се дефростите на 50 минути. Ако поддържаш постоянна температура в помещението не са проблем. Проблем са ако половината ден ти е на 18 градуса и после искаш вечерта да качиш до 24. Тамън наближи желаната температура и дефрост. Другия проблем е, че заради тези дефрости замръзва тавата, т.к. малко вода се стича при дефрост и съответно докато се отече и замръзва ако навън е студено. Та външното тяло трябва да ти е някъде под ръка. Да му хвърляш по малко топла вода в тавата веднъж седмично за профилактика.
Иначе машината е желязна. С 50-ка комшията топли над 50 м2. Климатикът му е до моята спалня - не го чувам. Тавата му не замръзва, защото постоянно тече вода :) Явно тези машини работят най-добре като са сложени в помещения дето са им по-мярка, а не да са слагат със запас и т.н.
Обърни внимание, че дайкина е с най-голямото вътрешно тяло - и на размери и на кила и с най-голямото външно тяло от всичко дето са ти предложили.
FTX50GV е добра машина ,тежка,но както каза Tweeg,трябва да бъде поставена на оразмерена стая,която пасва на възможностите на климатика.Аз също бих ти предложил да погледнеш Toshiba 16n3kv2-e & Toshiba 18n3kv2-e Suzumi също модели 2013г.В този ценови клас бих ти препоръчал да погледнеш и модела на ME SF50VE,всичките машини,които ти предложих са в ценови клас от 1900,00лв до 2100,00лв с монтаж.Прокарай ги и по REECL и ще останеш още по доволен.Но да знаеш че 16n3kv2-e не покрива изискванията но другите 2 го покриват.
бе как аджеба 50кв.м. са по мярка на FTX50FV....................имал съм такъв климатик и той НЕ Е ЗА ТАЗИ КВАДРАТУРА,ако наистина искаш да ти е топло.
И аз се чудя, от външното на климатика постоянно тече вода. Тавата миналата година не замръзна при комшията. Моята q замръзна 3 -4 пъти. Комшията твърди, че му било добре. То вярно, че преди с парното на ток стоеше на 18 градуса, ама сега твърди, че се е стоплил :) Та затова казвам, че тези машини явно трябва да работят без резерв за да се получават нещата.
Аз съм доволен от тоя Дайкин. Топлината му е много приятна, но 2100 лева не бих дал. Аз го купих за 1500 лева преди 3 години.
Цитат:
DUNDURMA
бе как аджеба 50кв.м. са по мярка на FTX50FV....................имал съм такъв климатик и той НЕ Е ЗА ТАЗИ КВАДРАТУРА,ако наистина искаш да ти е топло.
Е как кога ,когато тавана ти е на височина 2 метра :cool:
Цитат:
powerful
Е как кога ,когато тавана ти е на височина 2 метра :cool:
Той Дунди не знае, че форума се посещава и от хобити...
Цитат:
aruba_man
Аз съм доволен от тоя Дайкин. Топлината му е много приятна, но 2100 лева не бих дал. Аз го купих за 1500 лева преди 3 години.
Важното е, че си доволен. Аз преди три години нямах 1500 лева за климатик, сега мога да прежаля 2 бона. Продава ми го мой познат и като поразгледахме това което предлага, се спряхме на този модел. Освен това може да ми пласира и старата Мидеа, та да избия още някой лев. При теб има ли го този проблем с честите дерфости и изобщо проблем ли е това?