Отговор: Daikin - мнения за моделите на тази марка II част
Да наистина във Вимакс го имаше. Но момчето там не ми го похвали особено, каза че бил по-шумен. Жена ми пък не хареса дизайна на Дайкина (и на мен не ми хвана окото). В крайна сметка ще се монтира Fujitsu General ASHG12LMCA за 1320 лв . Разликата в сантиметрите няма да е фатална
сузуми е значително по добра машина от LMC и съм сигурен че ще е по тих като темперира помещението - при Тошиба има 8-9 степени на вентилатора на ауто ,аз 16ката не мога да я чуя дето е с двойни дебити на въздуха ,като се кротне
Тая 12ка няма ли да ти дойде големичка за тия 13кв
Размерът на вътрешните тела на 9-ката и на 12-ката и еднакъв, а разликата в цените им е 20 лева, така че реших да вземам 12ка. Пък и вратата на тази стая се отваря към коридор.
Здравейте! Бихте ли ми препоръчали инверторен Daikin или Fujitsu General. Помещението е 70 м3, монолит с външна изолация и PVC дограма. В момента съм с FTYN 35 GX, но при ниски температури не затопля достатъчно. Ще се ползва основно за отопление. На пръв поглед се спрях на този Daikin FTX50GV и Fujitsu General ASHG18LFCA. Бюджетът е 1800-2300 лв. Благодаря!
Daikin FTXB50C запазва еднакъв капацитет спрямо Daikin FTX50GV на -10º, но е 400лв по евтин.
Цитат:
Първоначално публикувано от
KI_YOOU
Daikin FTXB50C запазва еднакъв капацитет спрямо Daikin FTX50GV на -10º, но е 400лв по евтин.
Благодаря!
Re: Daikin - мнения за моделите на тази марка II част
ако не държиш на тази марка по добър е Toshiba RAS-B18N3KV2-E/RAS-B18N3KV2-E Suzumi + NEW
Няма да има ненужни дефрости само при необходимост
Реален минимум не само на хартия
двойно роторен 1100 вата компресор
произход Тайланд
Отговор: Re: Daikin - мнения за моделите на тази марка II част
Окей, ще го погледна, благодаря за съдействието!
Здравйте,
Имам нужда от съвет за избор между 2 ,модела Дайкин Уруру Сарара за европейския пазар. Големината на моето помещение точно между мощностите на
FTXZ35N и FTXZ50N
Мощност охл. | 0.6/3.5/5.3 kW | Мощност отопл. | 0.6/5.0/9.0 kW | Консум. охл. | 0.11/0.66/1.33 kW | Консум.отопл. | 0.10/1.00/2.53 kW | Енергиен клас (охл.) | A+++
| Енергиен клас (отопл.) | A+++ | SEER (охл.) | 9.00 | SCOP (отопл.) | 5.73 |
Мощност охл
|
0.6/5.0/5.8 kW |
Мощност отопл. | 0.6/6.3/9.4 kW |
Консум. охл. | 0.11/1.10/1.60 kW |
Консум.отопл. | 0.10/1.41/2.64 kW |
Енергиен клас (охл.) | A+++ |
Енергиен клас (отопл.) | A+++ |
SEER (охл.) | 8.60 |
SCOP (отопл.) | 5.50 |
|
| |
|
От една фирма ми казват, че по-малкия ще е достатъчен и по-икономичен, а от друга задължително по-мощния да взема.
Хол+Кухня 38кв.м.
Ново строителство с 8см външна изолация.
Изложението е Юг/Запад
Два големи прозореца (5 крила общо) с 5камерна ПВЦ с двоен стъклопакет, 4 сезона стъкла
Етаж 5 непоследен
Град Пловдив
За зимата 20-22 градуса стигат
Въпросът ми е 35цата ще се мъчи ли в това помещение според вас?
според мен ще се справя 35 на тия градуси
Това си е една и съща машина. Не знам каква е разликата в парите, но аз бих взел 50ката. Иначе за по малко пари, какви нови 40ки на 200V има.....
kokovox, защо не се доверите на фирма която да направи оглед и спрямо помещението, да Ви улесни в избора? Не знам как предлагат даден модел, без да са запознати обстойно с помещенията. Като пари, разлика между двата модела много няма, но както знаете, в нашия град както може да има топли зимни месеци, така може и да стане доста студено. Затова преценката на място спрямо вашите изисквания е най-доброто решение.
Тя разликата между двата, ценово е нищожна. Не знам изобщо защо се чудиш, +1 за 50ката!
п.п Климатик за 4500... Ще огледат те, кой изпуска такъв клиент. :thumbup
Мерси за съветите. Фирмата, от която смятам да купувам направиха оглед и казаха, че 35цата би била достатъчна, но от друга фирма от описанието, което им дадох (без оглед), смятат, че 35цата ще е слабичка. Затова реших да питам тук. Всички без Алекси ме съветват да се презастраховам с 50 и това смятам да направя. Ки 50цата се намира за 4200 (с включен монтаж), поне в Пловдив. Аз единствено се двуомя, защото 35цата харчи 1kw час на номинал за топло, докато 50тицата харчи 1.41kw, а пък е само малко по-мощна. То това каква разлика в левове зимата би било на месец за ток?