Отговор: Daikin - мнения за моделите на тази марка II част
Цитат:
Първоначално публикувано от
milanov
Ми НЕ, този модел, който го цитирах не се нуждае от обследване. Все пак прекарвам повече време с него от колкото с моите. Мислиш ли, че ако имаше нужда от обследване щях да му го спестя.:) Пукане НЯМА, никакво даже.:)
А в сравнение с твоите как е FVXS50 ....явно вече имаш наблюдения? И тук идва другия въпрос - защо не взе Дайкин като имаш впечатления от него? Или не ти харесва работата му?
Не го казвам подигравателно, а ми е интересно!
А аз отдавна искам да пробваме на брат ми FTX50ката как е на отопление, но той твърдо отказва /след една зима прекарана с него/.
Този е подов, а нямам възможност (техническа) за подов. Като цена pro серията е височка. За първата стая търсех нещо с нисък минимум, щото на практика няма външни стени и най-евтиното ново на пазара беше Дайсейкай-6.
За втората стая взех нещо по бюджетно 25ZM-S, щото видях че и климатик за 2,2х. не е нещо кой знае какво.:)
- - - - - - - - - -
25ZM-S беше най-евтиният климатик ( за по-реномираните марки) със седмичен таймер и моторизирани вертикални клапи.
Цитат:
P.Hristov
Не, студено им е на пръстите и не могат да пишат :)
Изпратено от моят LG-D855 с помощта на Tapatalk
На мен въобще не ми е студено. Бях забравил ,че съществуват. Доволен съм и от FTX25j3 на комшийката отдолу. Колкото и студено да е навън пода винаги е топъл в една стая в която нямам климатик.
Цитат:
emil vasilev
На мен въобще не ми е студено. Бях забравил ,че съществуват. Доволен съм и от FTX25j3 на комшийката отдолу. Колкото и студено да е навън пода винаги е топъл в една стая в която нямам климатик.
Ей не разбирате от шега, ако не друго то чувството Ви за хумор е замръзнало :)
Един приятел има FTXS35 и подово Фуджицу 9ка закупено по мой съвет за спалнята .. каза че Фуджицуто отвява дайкина откъм топлене при това застудяване дето отмина , и много по рядко размразява .
Цитат:
Alexi
Един приятел има FTXS35 и подово Фуджицу 9ка закупено по мой съвет за спалнята .. каза че Фуджицуто отвява дайкина откъм топлене при това застудяване дето отмина , и много по рядко размразява .
Много смело изказване :) Ще те полазят сега :)
Цитат:
P.Hristov
Ей не разбирате от шега, ако не друго то чувството Ви за хумор е замръзнало :)
На кой да кажеш....
- - - - - - - - - -
Цитат:
Alexi
Алекси, аз имах FTX35JV, модел 2001г./Белгия/, до преди 2г. Той беше на R22 с 36kg. външно тяло и показатели на отопление 1.4-4.20-5.50. Сравни го това добиче със сегашните FTXS35-ци. Тая машинка при мен не можеше да се оправя в 18м2 под -5С, какво остава за сегашните модели.
Здравейте,
Имали някой впечатления от серията ftxm.
Спалня - 12 кв.м daikin ftxm25m
Детска - 13 кв.м daikin ftxm25m
Хол - 26 кв.м daikin ftxm35m
Ще се справят за тези квадратури + 8 кв.м коридор.
И най - важното чета за някакви много чести и безмислени дефрости ?
Как да ти кажа, много зависи от GPS-координатите, вида строителство, доходите на комшиите и много други фактори.
По колко пъти ще задаваш едни и същи въпроси?
Цитат:
Kasap
Как да ти кажа, много зависи от GPS-координатите, вида строителство, доходите на комшиите и много други фактори.
Благоевград, нова сграда тухла с външна изолация и хубава дограма.
Има и един проблем първи етаж, с гаражи под спалнята и детската :BigGrin
- - - - - - - - - -
Цитат:
KI_YOOU
По колко пъти ще задаваш едни и същи въпроси?
Е тука нали се предполага , че се топлят с тази марка и предполагам имат повече впечатления.
Не говорим за марката, а за модела. От малкото мнения на хора които са закупили въпросният Блуеволюшън, всичките бяха негативни. Чест и шумен дефрост.
Цитат:
stanislav87
Благоевград, нова сграда тухла с външна изолация и хубава дограма.
Има и един проблем първи етаж, с гаражи под спалнята и детската :BigGrin
Не мисля, че ще имаш проблем. От друга страна, има и много по-добри варианти.
Цитат:
KI_YOOU
Не говорим за марката, а за модела. От малкото мнения на хора които са закупили въпросният Блуеволюшън, всичките бяха негативни. Чест и шумен дефрост.
А за серията комфорт ? FTX-KV
Още по зле. Виж Емура, ако се вписва в бюджета ти, ще те радва.