Re:Daikin FTX35JV - размразяване на 22 мин.
savov, това което си написал НЕ е вярно - 35 реално отдава 3500 W в режим отопление при номинал, а това си е баш 12-ска.
rist, ако излезе, че след изключване от контакта за няколко минути машината влиза в режим за известен период, 100% е бъг - въпроса е как да се оправи.
А това, че Дайкин са го допуснали, не им прави чест - ако беше някое от другите 2 условия, поне никой нямаше да се оплаква.
Съгласен съм защото нямам претенции да съм разбирач,но там си пише ,че модела е с орязани параметри и е за предходните сезони.На мен лично ми върши чудесна работа!
Води се 12-ка (35-ца е същото) но на отопление се равнява на 9/10-ка
ако всичко зависи от температурата на вътрешното тяло /загуби от прозорци и тавани, големина на помещението и неправилно оразмеряване на машината/ може лесно да се експериментира - dimon да вкючи една яка печка - 2 3 киловата и да стопли стаята и да се види дали ще има дефрост на време.
стига да не почне да бачка на он-офф.
моя на под 20 градуса бачка на он-офф, мога да си сверявам чесовника по него, при мене няма как да е преоразмерен, защо размразява на 44 а спира. 2 помещения 26м2+6м2 на 2.6м височина е сложен.
Предлагам следните опит:
1.При зададени високи градуси 25- 30 грдуса, и първа скорост на вентилатора би трябвало да не обескрежава често
2.Същото но с активиран бутон ECОNO
Резултатът би показал според мен дали все пак не става въпрос за недостиг на фреон
Хващате се за сламка - датчика на изхода на вътрешното тяло би следвало да следи основно комфорта в стаята, т.е. скоростта на вътрешния вентилатор. Ако има намеса и при условията за дефрост значи: 1. много глупава идея (следенето на топлообмена на външната пита е предостатъчно) и 2. първо трябва да повиши оборотите на компресора, и едва ако това не помогне да укаже изпълнено условие.
Условието за 6 мин. непрекъсната работа е другата голяма глупост, защото не е взето предвид, че може да не се изпълни с месеци, така че няма да се учудя ако сте прави.
А бе да си го кажа направо: необходимите условия са точно 3:
1. влошен топлообмен на външното - основното
2. минимум ХХ мин. работа с натрупване - за комфорт
3. безусловен дефрост на Х часа работа с натрупване от последния такъв - за надежност.
Всичко друго води до проблеми от подобно естество.
п.п. estqwerty, това бях го пропуснал:
https://forum.setcombg.com/index.php...0;attach=4974;
Първо да го изкоментирам накратко: :yikes :god (тези май наистина са малоумни).
После малко по-подробно - единственото възможно изпълнено условие ако всичко по софта му е наред може да е #1: t на външния под -14 С.
Ако това е причината, явно мястото на датчика на външня топлообменник не е подходящо или той самия не отчита вярно. Понеже @dimon вече го е подменил, остава да се пробва с местенето му нагоре или надолу по тръбичките. Всички сме виждали, как при някои климатици първо се заскрежава само една ивица от целия топлообменник - тази част съответно е най-студена и за лош късмет датчика може да е точно там.
Второто което забелязах е задължителния дефрост на 90-тата минута с натрупване (условие #4 е изпълнено винаги), независимо има ли скреж по питата или не. Но заради изискваните 6 минути непрекъсната работа, при определени условия (например поддържане на ниска t в необитаемо жилище) и то отпада като полезно.
Ебаси измисления алгоритъм, ебаси програмистите. :2guns:
Въпросът е да се прескочи условие 2, а това е възможно единственно чрез имитация на по ниска темпвратура навън............за което и говорим де, преместването на въпросния датчик при вентилатора променя с около 3 градуса "температурата навън" но явно не е достатъчно. Трябва още, така е пробвано е
При условие 2 има подусловие 3 за интензивен спад на t при вътрешния топлообменник - то няма как да е изпълнено, а това значи че и цялото условие 2 остава висящо.
Само да кажа пак: това не е за този модел, но е най пълното което съм намирал.
Цитат:
Първоначално публикувано от estqwerty
Само да кажа пак: това не е за този модел, но е най пълното което съм намирал.
Да , не е за моя модел. Не се знае дали дори е подобен алгоритъма. В сервизното на моя се говори за един джъмпер J5 ( към края на сервизното) , който правел засилен дефрост контрол при прерязването му. Сега може да е на някъв твърд интервал. Освен това до него има още J1...J4 - незнайни за какво. Сервизен техник спомена , че някой от тях е за работа до -20 , но малко ме съмнява.
по спомен от някое от сервизните че не мога да го намеря сега - с единия джъмпер се вдига/смъква температурата за да може да охлажда на ниски температури - за сървърни и подобни помещения.
http://4.bp.blogspot.com/_21GKMEV5AO...ure+daikin.jpg
:) Днес сутрин. Навън е +2,8 градуса. Климатика е работил цяла нощ на 22 без размразяване . В 7.00 го вдигам на 28 градуса да си направя кефа и след 5 мин влизаме в дефрост . Навън е сухо , без мъгли , топлообменника е сух и чист .
п.п. Външният вентилатор като е инверторен при какви условия трябва да си мени оборотите ? Имам чувство че се върти винаги еднакво . Да не би там да е проблема ?
Вентилатора на коя скорост е ако е на 1-ва няма логика в това. Иначе външния вентилатор (по аналогия от други модели на дайкин)в режим отопление има само 2 скорости . Винаги работи на макс., освен ако не е над +5градуса и натоварването е
под 44Hz. По простите инверторни климатици регулират плавно външния вентилатор за да компенсират липсата на ЕТРВ.(поправете ме ако греша)
Не са ли малко, моя ТОШО ЕВРОПЕЙСКИ е със 7 или 8 скорости при отопление, сега не ми се броят колко са точно по сервизното.
Цитат:
Първоначално публикувано от ya
По простите инверторни климатици регулират плавно външния вентилатор за да компенсират липсата на ЕТРВ.(поправете ме ако греша)
Точно обратното. При евтините инвентори външния вентилатор е АС и е с непроменливи обороти. Дори при новите инвентори на Мидея които ги водят ALL DC, външния вентилатор има само две скорости. При по качествените инвентори оборотите се променят според външната температура и натоварването на компресора.