Здравейте!
След дълго избиране на климатик и консултации с майстори се спрях на Дайкин FTX35J . 12-ka.
Отоплява столова 14кв.м , същата стая е свързана с арка с дневна 20 кв.м , която се топли от Panasonic-12-ka.
На мястото на Daikin-а доскоро имаше Митсубиши 9-ка , което сдаде багажа, но 5,6 години съм се топлил с тази конфигурация - перфектно.
Проблема на Daikin-а , че когато температурата стане 0 и под нулата започва DEFROST на време 22мин . Работа 22 мин , дефрост 8 мин.
На външния топлообменник няма грам скреж , времето е меко , сухо , без влага. Панасоника в другата стая не иска и да знае за размразяване . Температурата зададена на Дайкина е 21 градуса . Апартамента е отоплен и т.н.
След звънене насам-натам на представители на Дайкин попаднах на един , който ми обясни , че това са климатици със занижени параметри и стават само за преходните сезони ! Нещо не ми се връзва инвертор да се размразява така като конвенционален климатик ...Проверяваха му налягането на фреона - даде 32 атм при температура около 0-та. Вдигат рамене и викат сигурно е такъв софтуера ..Ба си !!! Дали съм се набутал или нещо не е в ред машината ?!!!
Моля за мнения на хора с подобни машини !