Daikin FTX35JV - размразяване на 22 мин.
Здравейте!
След дълго избиране на климатик и консултации с майстори се спрях на Дайкин FTX35J . 12-ka.
Отоплява столова 14кв.м , същата стая е свързана с арка с дневна 20 кв.м , която се топли от Panasonic-12-ka.
На мястото на Daikin-а доскоро имаше Митсубиши 9-ка , което сдаде багажа, но 5,6 години съм се топлил с тази конфигурация - перфектно.
Проблема на Daikin-а , че когато температурата стане 0 и под нулата започва DEFROST на време 22мин . Работа 22 мин , дефрост 8 мин.
На външния топлообменник няма грам скреж , времето е меко , сухо , без влага. Панасоника в другата стая не иска и да знае за размразяване . Температурата зададена на Дайкина е 21 градуса . Апартамента е отоплен и т.н.
След звънене насам-натам на представители на Дайкин попаднах на един , който ми обясни , че това са климатици със занижени параметри и стават само за преходните сезони ! Нещо не ми се връзва инвертор да се размразява така като конвенционален климатик ...Проверяваха му налягането на фреона - даде 32 атм при температура около 0-та. Вдигат рамене и викат сигурно е такъв софтуера ..Ба си !!! Дали съм се набутал или нещо не е в ред машината ?!!!
Моля за мнения на хора с подобни машини !
:Drinks:
Re:Daikin FTX35JV - размразяване на 22 мин
Може да не е S , но според мен не може да има такъв тъп инвертор , който се разскрежава не по критерий , а на време ...Дори Осака - конвенционален се размразява на 45 мин , а не на 22.
Re:Daikin FTX35JV- размразяване на 22мин
Цитат:
Първоначално публикувано от dimon
Може да не е S , но според мен не може да има такъв тъп инвертор , който се разскрежава не по критерий , а на време ...Дори Осака - конвенционален се размразява на 45 мин , а не на 22.
Единственото решение е ако можеш да излъжеш външния датчик за температурата или ако има джъмпери(но те обикновенно увеличават времето за дефрост и като период го учестяват).
Ако някой има успещен опит с "прилъгване" на външния температурен датчик да сподели.Ако успее да симулира външна температура от порядъка на 4 до 6 градуса( ще работи добре.
И аз съм на твоето мнение, но има и други мнения във форума по отношение на дефроста на дайкин.Виж тук https://forum.setcombg.com/index.php...37825.304.html мнението на RKK-доста "свежо" :) е :Drinks:
Имам една идея която ако искаш ще ти споделя на лични, защото тръпнас от нетърпение някой от почитателите на дайкин да "тегли" някоя защитна пледоария с предложение за решение на проблема или изобщо за отричането му като несъществуващ и измислен от недоволните плебеи, нямащи никаква представа за качествата на дайкин...
А един мармот.........
п.с.На етажа сме със 4 DAIKIN.Никой от тях няма такъв режим на работа.
В момента в офисът едно LG S18 AT се пъни яко,но и то не прави такъв дефрост.
При момите работят 3 Нitachi,преди малко се изпикаха за първи път днес.
Откъде ги вадите тези смешки незнам.
Аз имам същият проблем с Дайкин FVXS 25. Прави дефрост на 27 минути за около 10-13 минути. Ужас. Той не топли, а само се размразява. Моля давайте съвети, как да се справя с това!
В момента в София е 2 гр.Влажност-висока.
Лекуването не е трудно , просто модела е нов и не мога да му намеря сервизното описание. Трябват ми критериите за размразяване и могат да се пипнат малко номиналите на термисторите , които участват в дефроста. Явно пак ще трябва сам да се оправям в тази БГ джунгла- магазинерите вдигат рамене и казват , че може да е така проектиран... :))
Дай после повече инфо, че наистина май сами трябва да се справяме. Според техниците - било нормално. И какво му е нормалното???????????????????????????????? Абосолютен дискомфорт създава този чест и ненужен дефрост
последният един час дефрост не са правили в нашият офис следните климатици:
3 броя Нitachi 25 yh 6.
1 брой LG S18 AT.
1 брой ARGO???-работи туй чудо.
1 брой daikin FTXR 28.
3 броя daikin FTX 25 GV.
Климатиците се изключват през уикенда.Много зор виждат докато стоплят,и пак не правят толкова чест дефрост.
Влажността не е чак толоква висока. Когато има мъгла е висока. Сега времето е нормално, но така както чета явно има някакъв проблем някъде по климатиците и той не е свързан с конкретен модел.
Цитат:
Първоначално публикувано от edi1
Не е точно това - това са по-скоро инструкции за монтаж и технически данни . Трябва ми SERVICE MANUAL на машината.
Благодаря все пак !
Цитат:
Първоначално публикувано от ferdi
А един мармот.........
п.с.На етажа сме със 4 DAIKIN.Никой от тях няма такъв режим на работа.
В момента в офисът едно LG S18 AT се пъни яко,но и то не прави такъв дефрост.
При момите работят 3 Нitachi,преди малко се изпикаха за първи път днес.
Откъде ги вадите тези смешки незнам.
1. "На чужд гръб и 100 тояги са малко..."
2.едно е да ползваш в офис където шефа не дава повече от 20 градуса, за да не заспите по време на работа от горещината, друго е у дома 24-26 градуса...
3.всяко отоплявано помещение си има средногодишно дни слънцегреене, дори само в зависимост от изложението и...
Re:Daikin FTX35JV - размразяване на 22 мин.
Gail, моя подовия е същия и днес размрази само 2 пъти, помещението ми е 20кв.м. с изолация и зададената темп. е 23 градуса отворено е към коридора. Имаш някакъв проблем, може би топлозагуби?