Страница 2 от 2 ПърваПърва 12
Резултати от 16 до 22 от общо 22

Помощ за избор на климатик 31 кв. 3м тавани и френски прозорци

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Oct 2010

Re:Помощ за избор на климатик 31 кв. 3м тавани и френски прозорци

Цитат Първоначално публикувано от tweeg
    Aха.
    Aма това е при положение, че върнеш заема на първия месец, веднага след като ти преведат парите от REECL.

Разбрах те, много ти благодаря за точната и изчерпателна информация.

2.  

3. Тук е от
    Oct 2011

Темата все едно, че е за енергийната ефективност , но все пак благодаря на колегите, дори ме замислиха дали да не кандидатсвам Мисля, че би трябвало, голяма част от мненията да бъдат преместени в темата за REECL. Иначе след малко повече четене във форума се замислям за Mitsubishi Electric MSZ-GE25VA(1099 лв) за спалнята и Daikin FTX50GV Comfort(1700 лв.), това са цените без монтажите, но както писах по горе, не би трябвало да се плаща за монтаж, тъй като строителя е направил всичко, а фирмата за климатици трябва само да ги достави и закачи. Моля за вашето експертно мнение за тези 2 модела. Искам да споделя, че имам и приятел в Интерсервиз Узунови и мога да взема Шарп с голяма остъпка, дали има модели, които бихте препоръчали.

4. Senior Member
    Тук е от
    May 2008
    Живее в
    Burgas, Bulgaria, Bulgaria

ааааааааааааа в грешка си.полагането на тръбите не философията,а поставянето,наклона,вакумирането и т.н.

5. Тук е от
    Oct 2011

Признавам си, че не разбирам много от климатици, но строителя е направил специални отделения, на които ще стоят външното тяло, които отделения се намират на закрити малки тераски. Където е вътрешното тяло има изкарани кабелите за закачване на вътрешното тяло. Фирмата за климатици, която е правила довършителните работи не взима такса за монтаж, ако се купи от тях климатици, техническия на обекта ми каза, че може още 2 фирми да ми препоръча, които също няма да вземат за монтаж. Поради тази причина си мисля, че не би трябвало да смятам пари за монтаж. Възможно е и да греша, но ви споделям информацията, която имам.

6. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Цитат Първоначално публикувано от bobyjuvefan
    Признавам си, че не разбирам много от климатици, но строителя е направил специални отделения, на които ще стоят външното тяло, които отделения се намират на закрити малки тераски. Където е вътрешното тяло има изкарани кабелите за закачване на вътрешното тяло. Фирмата за климатици, която е правила довършителните работи не взима такса за монтаж, ако се купи от тях климатици, техническия на обекта ми каза, че може още 2 фирми да ми препоръча, които също няма да вземат за монтаж. Поради тази причина си мисля, че не би трябвало да смятам пари за монтаж. Възможно е и да греша, но ви споделям информацията, която имам.
    То недей да лежиш на тази кълка, че тръбата за газова фаза при 9/10/12-ка е една широчина фи-9.52, а на 50-ка/18-ка е друга- 12.70, отделно може стойките да не паснат, но това все е някак поправимо.Тръбите като не паснат-прекарване на нова тръба(пакет) или както правят някой с горелката запояват тръба за 12-ка на 50-ка...

7. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

... Много често по такива обекти тръбите са оставени на произвола и не са затворени добре или изобщо. После следва купона. Слагахме едни клими на такъв обект в Младост-2 и съм затварял лично тръбите, защото бяха оставени отворени или недобре затворени.

8.  

9. Member
    Тук е от
    Dec 2010

Хич не съм разбирач на монтаж на климатици, само съм гледал като го слагат у дома.

Но като човек от сферата на услугите ти казвам - забрави монтажа да е безплатен. Самото качване и закачване си е работа ( труд ). Без да включвам професионалните съобразявания, за които говорят специалистите във форума.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 2 от 2 ПърваПърва 12

Подобни теми

1. Помощ за избор на климатик
    От Desislava във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 14
    Последно: 07-06-14, 13:46
  2. помощ при избор на климатик
    От petko_andreev във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2
    Последно: 29-06-13, 00:00
  3. Помощ при избор на климатик
    От hllprht във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 11
    Последно: 13-01-12, 09:10
  4. Устройство за изключване на климатик при отворени прозорци
    От spiritfolio във форум Въпроси свързани с монтажа
    Отговори: 31
    Последно: 19-04-11, 17:14
  5. Малко помощ от някой с познания по френски...?
    От kod във форум Хоби и свободно време
    Отговори: 10
    Последно: 09-01-09, 22:32

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе