Здравейте, ще се опитам кратко и ясно да обясня за какво става въпрос.
По празниците ни нямаше вкъщи т.е. от 23.12.2011 до 30.12.2011, за това време реших да не спирам климатиците, и ги оставих на 16гр. понеже жилището иначе изстива адски много(в неотопляема стая е към 14-15гр.)
И тук започва веселбата на 29.12 са влизали крадци вкъщи през балконската врата на дограмата, взели са каквото им трябва и са си тръгнали. Вратата се намира точно срещу климатика на около 4м. от него. Следователно за около 10 часа е стояло отворено точно срещу климатика, и не искам да ви казвам уреда какво показваше след това като консумация (но това е друго)
Стаята беше изстинала адски много до 10гр.
Проблема е че преди да заминем точно този климатик при температури като днешните (положителни) и до -4гр тази нощ, през деня ми работеше on-off или според уреда консумацията падаше до 500W.
Днес цял ден го следя не спря нито за секунда (дори за дефрост) и консумацията му не може да падне под 900W настроен на 22гр. ноща на 20гр.
От вчера на обяд в 13,00ч. до днес в 13,00ч. е изразходвал точно 23 киловата (при което се разтреперих леко). В жилището вече достигна обичайната температура от преди това. Стените пак се затоплиха както си бяха.
Питането ми е дали е възможно нещо да се е случило на самия климатик защото предполагам че тези 10 часа отворено са му разказали играта дори на 16гр. зададени. Мисля че за тези вече 6 дни трябваше да е стоплил и да си работи нормално.
Снощи пробвах да го сложа на 24гр. в стаята беше към 23гр. уреда показа умопомрачаващите 2900W моментен разход и падна до 2000W. Свалих на 23гр. и държеше 1600W.
Да викам ли техници да го погледнат? Може нещо да му се е случило. на 30 декември като го видях целият беше в лед, вече няма лед по него.
В момента в който пиша това на вън е 4гр. вътре е сложен на 22гр. и разхода не пада под 900W.