Re:потресен съм от дайкин ftyn35gxv1b
Сравняваме конкретно работата на две високостенни обикновени 18-ки, а не на по-малки по мощност модели. Високата температура бълващ Haier-а не се дължи на това, че не му е правена профилактика (няма значение дали е или не е). Високите температури са му заложени в програмата. Нормалната изходяща температура за модела при работещ външен вентилатор е +65°, а при неработещ до +72°. Конкретно е измерена изходяща +59°, което е доста далеч от първо ниво защита по температура изключваща външният вентилатор.
juch, Може ли да видиш при Haier-a колко е количеството на фреона написан на етикета на външното тяло, а също и килограмите на телата.
Явно или климатика не е в ред или монтажа- Във Варна една фирма отоплява и охлажда около 30 квадрата барака изработена от сандвич панел с FTYN 25-ца без никакви проблеми.
Цитат:
Първоначално публикувано от juch
за аруба-мен:и двете машини са конвенционални те не са напъват дават колкото могат при тях няма мускули има компресор с фиксиран дебит и 2 капиляри
за bigmouth:за мен 1200 лева не е евтин модел докато ги събера цяла година не съм ходил на кръчма или кино
Цитат:
Първоначално публикувано от miro30
За съжаление явно все повече хора ще са недоволни от т.н. "мерцедеси" на климатиците - наречени DAIKIN :081:
Ако някой има сервизно за изходящите температури на Daikin ftx25j да го постне... :help
Много пъти съм казвал, че за 1000-1200 лева, за мен изборът е един - Hitachi. :)
Явно не съм разбрал. Мислих, че сравнява работата на daikin ftyn35gxv1b и HAIER HSU18HK03...
Малко извън темата, ама на доста места из форума се споменава за зависимостта м/у габарити, килограми-съответно топлообменици, в смисъл колкото повече толкова повече...Сега като чета колегата Valen разбирам, че фреона в повече не е добре.Скоро гледах едно сервизно на Тошиба SAVP-E според което:
550х780х290 мм
38кг
1,05 кг R410A
съответно на малкото Саньо от подписа ми:
565х720х265 /външно тяло/
33кг
1,100 kg R410A...
Аз съм само ползвател на климатици и в тая връзка да питам кое повече са го докарали:
Тошибата откъм кила или Саньото на фреон?
И двата производителя са го докарали точно.Когато всичко е оразмерено и изчислено правилно, няма проблеми.
Цитат:
Първоначално публикувано от valen1
... Нормалната изходяща температура за модела при работещ външен вентилатор е +65°, а при неработещ до +72°...
Това сериозно ли е? Ама това са 26bar и съответно 30bar за R22 . А за R410 са 41bar и 49bar. Тук вече отиваш в надкритичната точка. Що за хладилен цикъл е това, ако това са нормалните стойности...
И още нещо, нима температурата не се променя при намаляване на дебита? Тези температури при каква скорст на вентилатора са?
Haier HSU-18HK03
----------------------------------------
(9) Overload protection during heating running
1. Temperature protection of indoor coil pipe: Under heating state, the
air conditioner will control the running of the fan as per the temperature
Tp of the indoor coil pipe and according to the following conditions:
a. 65°C<Tp, outdoor fan ceases; Tp<60°C, outdoor fan resumes;
the time from ceasing to resuming is about 45 seconds;
b. 72°C<Tp, outdoor fan of compressor ceases after 5 seconds;
Tp<64°C, compressor resumes after 3 minutes.
-----------------------------------------
http://dc131.4shared.com/img/mr8DVjkB/hsu-18hk03.pdf
Не разбрах, мислиш, че не правя разлика между нормални стойности и Temperature protection. И за да ти върна "комплимента", ти правиш ли разлика между тях? Ако разгледаме т.2 и я прочетем както ти го правиш, какво излиза, че е направена да "смуче" "нормално" 14А ток... :yahoo:
Haier HSU-18HK03
(9) Overload protection during heating running
1.Temperature protection of indoor coil pipe: Under heating state, the
air conditioner will control the running of the fan as per the temperature
Tp of the indoor coil pipe and according to the following conditions:
a.65OC<Tp, outdoor fan ceases; Tp<60OC, outdoor fan resumes;
the time from ceasing to resuming is about 45 seconds;
b.72OC<Tp, outdoor fan of compressor ceases after 5 seconds;
Tp<64OC, compressor resumes after 3 minutes.
2.Current protection (different models have different protection currents):
a. When 9.0A <current of compressor, outdoor fan ceases; current
of compressor <8.0A, outdoor fan resumes;
b. When 14.0A<current of compressor, compressor ceases.
39 килограма външно тяло 1150 грама фреон R22.
При мен монтажа явно е недъгав. В Бургас има една фирма ОМЕГА ПЛЮС те го изакаха
за късия кабел, захранваЩ вътрешното тяло, стигащ на 1 метър от пода не ми е проблем.Сложих си удължител,кабела към външното тяло също беше оставен толкоз къс, че рязаха с ножовка пластамасовия капак,закриващ крановете за да стигне до клемореда и сега е опънат като струна.
За капак тръбният път също беше къс и го УДЪЛЖИХА чрез доста нескопосано заваряване-
явно светлият отвор на тръбите при заварката е намален и спъва компресора.
Знаеш ли,че съществуват главни букви,запетаи и точки?
имам същия дайкин и НЕ РАБОТИ ПО ТОЗИ НАЧИН.или проблем в климата или монтажа.
Много ясно ,че е в монтажа.
Re:Потресен съм от Дайкин ftyn35gxv1b
човече аз съм назад със 1200 кинта ти ме питаш дали знам за тъй наречената пунктоация
да знам за нея но в момента не ми е до нея
В крайна сметка къде работи този Дайкин? Квадратура, кубатура...? Точно този модел работи доста добре през зимата и е доста корав! При каква начална т-ра го стартираш в стаята?
Мисля, че 30 кубически метра е обема на стайчето.В събота ще го измеря точно, а и съм поръчал по- точни термометри с Pt100 термосъпротивление, монтирано в метална тръбичка.
1.Това,че си "навътре" е последствие от твое решение!
2.Грамотното писане не ми е приумица,а условие за добра четимост и разбираемост на постовете!