Re:Потресен съм от Дайкин ftyn35gxv1b
Моделът е SIESTA, написано е с големи букви в тази търговска диплянка на Daikin за модела.
http://file.favore.pl/store/2009/12/...0287743726.pdf
За съжаление не можах да намеря разширена информация за конкретният компресор Matsushita. Ако я имаше щяхме да сравняваме ходов обем на цилиндъра, консумирана електроенергия и хладилен капацитет. Matsushita е собственост на Panasonic. Компресорът е под марката Matsushita, защото е произведен преди решението на Panasonic през 2008 г. да прекрати съществуването на тази марка и на марката National.
Цитат:
Първоначално публикувано от DUNDURMA
колега джуч.купи си качествен модел на дайкин и тогава бъди толкова краен.ти си взел нисък клас и очакваш чудеса ли............а ако си мислиш,че 1000-1200лв. са достатъчни за висок клас машина-НЕ НЕ СА,като изключим онея изхвърлените японки.
Абе те и по-скъпите модели на марката Daikin имат много недостатъци. Какво разбираш под качествен модел?
за мене климатик значи-топлина,малки сметки и качество.за момента моите дайкини ми го дават,ако се разочаровам от тях-сменям класа и марката,но да се плюе така по една доказала се марка(заради желанието ни евтино и хубаво)е несериозно.
Във моделите FTYN25 и 35 винаги компресорът е бил с марката Matsushita независимо дали на някой това му харесва или не!
1200 лева не е никак евтино
12ка мидеа е 600 лева и е наистина 12ка компресора и е 1100 вата
Двете конвенционалки на ДАЙКИН са с прекалено висока цена и хората се подлъгват.
джуч,не искам да те убеждавам.просто по едно и също време съм имал и фтинката и елита и повярвай ми разликата е огромна и си мисля,че климаитика ти или не е съобразен с условията ти или е кофти монтаж.фтин35 при -13 преди 2г. си топлеше перфектно.мисля че е време да извикаш някой,който наистина разбира от климатици,за да се провери машината.............моя е този http://v-clima.com/prod.php?id=klima...n_ftyn_ryn35gx
Цитат:
Първоначално публикувано от edi1
Двете конвенционалки на ДАЙКИН са с прекалено висока цена и хората се подлъгват.
Ми като искат "Мерцедес", да не му връзват кусур, че е А-класа. :taz
на всичката недъгавост го спипах да прави ненужни дефрости бахти и боклука скопен
Продавай го като miro30 на половин цена и слагай инвертор за 1500. За твое успокоение искам да те светна, че и аз съм изпадал в банална ситуация да ми отварят очите, като на балък. Мислех си, че като бачкам на черно в Германия и карам стари трошки за България, правя голяма далавера, докато не разбрах колко много се печели от кокаин за Германия! :016:
Цитат:
Първоначално публикувано от aruba_man
докато не разбрах колко много се печели от кокаин за Германия! :016:
Правило №1 - Да не кусаш стоката. :oops:
гледам темата се развива добре.прочетена 2800 пъти.от тия ако поне 3ма съм отказал от конкретния модел 3ма от дайкин като марка и 3ма от омега плюс като търговец и монтажник ше се чуствам компенсиран за скъпия боклук и недъгавия монтаж със заварки на тръбния път и къси опънати кабели
не е климатика,монтажа е..........не може да се сравни с инверторите,но и боклук не е.
Климатик 12-ка с компресор на 9-ка не е точно боклук, но и 12-ка не е.
прочетена 3123 пъти!става ми драго на душата като гледам брояча!ей тва форумите са голяма работа помагат да предпазим други хора от наште грешки и пречат на търгашите да си пробутват ментетата