Искам да попитам по-знаещите дали климатика от подписа ми има подгряване на компресора? Благодаря предварително.
Искам да попитам по-знаещите дали климатика от подписа ми има подгряване на компресора? Благодаря предварително.
Без да съм с претенции ,че съм от знаещите твърдя със сигурност,че FTXS....G има подгрев на компресора от около 25в. под 5 град.От стенд бай и 9в. стават 34в. под 5 град.
Здравейте колеги и съфорумци .Имам и аз едно питане относно моя Daikin FTXS35G .Живея в Пловдив и го ползвам 3 зими и съм много доволен . Искам да питам тук за да не отварям нова тема ,а именно :
тези дни имаше много мъгли и климатика си работеше нормално ,но забелязах нещо странно за мен.Външното тяло беше замръзнало цялото (в снежно бяла покривка)с изключение на една 2-3 см лента по средата от край до край .До колкото знам това е липса на фреон и ме интересува да ли това е сериозен проблем и ако има липса колко трябва да се долее .
Благодаря предварително :rolleyes:
barakuda, спри климатизатора и разтопи целия този скреж. След това виж как се държи машината. Ако проблема още съществува, трябва да се провери налягането на хладилния агент, температура, ток - тоест проверка на работата на машината и тогава да се предприема нещо. Ако има пропуск, трябва да се отстрани и тогава да се зареди с точното количество хладилен агент.
При мен пък е обратно.Когато има условия за образуване на скреж се заскрежава само 10-на сантиметрова ивица в средата на топлообменника (не се заледява там а само се заскрежава).След доста време изчезва.По време на дефрост понякога точно там се стопява най-трудно.Понякога остава заскрежена ивица но последващите дефрости я премахват.Имам ли повод за тревога.Става дума за Дайкина от подписа ми.Иначе при 6-7 градуса навън, около 21 вътре при всичко на макс. издухва на горна клапа над 50 град. въздух.Когато температурите навун са -12 и повече се усеща слабостта му и прави на горна клапа около и над 40 град.
Здравейте отново колеги.Техниците казаха ,че всичко е наред уж ,но аз реших да му направа и самодиагностика с Cancel бутона и бях очуден ,че на кодове U4,U0,UA,UH исписка по два къси сигнала ,като в книжката пише :1. Един кратък и два дълги звукови сигнала означават несъответстващи кодове,но незнам какво означава това ,
а на U2 един дълъг - СПАД В НАПРЕЖЕНИЕТО ИЛИ СВРЪХНАПРЕЖЕНИЕ НА ОСНОВНАТА ВЕРИГА ???
това проблем ли е ,като напр. е 230 v
Климатика иначе си работи супер .
баракуда, в сервизното пише, че 1 къс или 2 къси сигнала значи ОК. Проблем е ако има 1 дълъг сигнал, аз също имах грешка U2, защото една вечер напрежението беше ниско и крушките премигваха. Изключи климатика от контакта, включи го и грешка U2 ще изчезне.
Да, освен когато кода на дисплея е 00. На нулите се чува дълъг сигнал когато няма проблеми по другите кодове.