Здравете,
Имам въпросната конвенционалка от малко над 3 години (колко удобно да се счупи гадината след гаранцията.. :D ).
Към края на Януари почна да не работи добре и изходната струя беше доста хладна.
Извиках техници и стана ясно, че почти е нямал фреон, напълниха го и заработи чудесно.
Да, но преди седмица пак почна да духа все по-хладно - 35, 33, 30, вчера 28 и накрая грешка - "Refrigerant shortage" и спря.
Понеделник ще дойдат пак, но искам да ви питам следните неща:
- Може ли да се диагностицира от къде изпуска (понеже едното пълнене пак ще доведе до същото положение) и евентуално колко е нормалната сума за това? (т.е. ако се опитат да ми вземат парите само и след седмица пак да се о@ка, искам да съм запознат с "процедурата")
- Дали си заслужва да се наливат пари или направо да се ориентирам към някой инвертор? Този въпрос е на дневен ред, понеже освен фреона, климатика имаше проблем предполагам с датчик и при зададена 20 градуса, до сутринта в стаята става 25. Хем се изключва и почива, хем пак минава зададената температура.
Принципно климатика топлеше в големи студове и точно заради това не ми се сменя, въпреки, че с инвертор ще ми е по-уютно в спалнята.
Да е някоя пълна пръчка с буца лед навън - да му бия шута на момента, ама...
Ще се радвам някой ако сподели опит или даде съвет.
Сега с жената сме си в хола на FTYN50-ката, която е 'псолютна машина и не издава фронта, независмо от температурите.
Благодаря.